Yakında tatile gideceğim ve yeni bilgisayarımı götüremeyeceğim, eski laptopumu götüreceğim. Bilgisayarımı uzaktan açıp kapatıp, bağlanıp Valorant, Fortnite, Minecraft gibi oyunlar oynamak mümkün mü?
Bilgisayarı uzaktan açıp, kapatmak mümkün diye biliyorum ama bağlanıp oynamayı bilmiyorum.
Yakında tatile gideceğim ve yeni bilgisayarımı götüremeyeceğim, eski laptopumu götüreceğim. Bilgisayarımı uzaktan açıp kapatıp, bağlanıp Valorant, Fortnite, Minecraft gibi oyunlar oynamak mümkün mü?
Bilgisayarı uzaktan açıp, kapatmak mümkün diye biliyorum ama bağlanıp oynamayı bilmiyorum.
İki bilgisayarın da internet hızının iyi, ping'inin de az olması lazım. Belki Geforce NOW gibi çalışan bir uzaktan bağlanma aracı bulup kullanırsanız (Optimizasyonu oyun oynamaya mümkün olan) olabilir ancak bu da zor bir şey. Uzaktan bağlanmayı Wake-On-LAN'i router'dan veya VPN tarzı bir şey ile dış internetlere açarak yapabiliyorsunuz.
Uzaktan ile bağlanıp oyun oynamanız durumunda bağlantı olarak sürekli yavaşlamalar ve donmalar olabilir. TeamViewer gibi uygulama ile uzaktan bağlanabilirsiniz fakat uzaktan açma gibi işlem yapılamaz. Sadece uzaktan bağlandığınız zaman günlük işleri yaparsınız. Onun dışında özellikle online oyun oynayacaksınız bile ping gibi sunucudan atma gibi problemler olabilir.
Tavsiyem apollo ve moonlight kullanman. Wake on lan sadece aynı ağ üzerinde çalışıyor diye biliyorum ama sen gene de şansını dene. Moonlight üzerinde bir kere aynı ağda apolloya bağlandığında istediğin yerde tekrar bağlantı atabiliyorsun.
Uzaktan yönetim yazılımları bu amaç için optimize edilmediğinden, oyun oynamak mümkün olmaz; daha doğrusu tatmin etmez. Her iki tarafın da düşük gecikmeli ve hızlı interneti varsa, yukarıda bahsedilen yazılımları kullanabilirsiniz.
Açma kapatma kalma durumunu da bir süre açık bırakın, bir şey olmaz. Cihaz hayvan değil ki dinlensin.
Hocam merhaba! Moonlight, Sunshine ve Tailscale kullanarak bunu yapabilirsin. Ben kendi ev ve ofis bilgisayarımı birbirine bağladım; internet hızın iyi olduğu sürece gayet rahat oynanabiliyor.