Rehber Bilgisayarda emülatör ile Infamous nasıl oynanır? (RPCS3 Rehberi)

Selam! Bugün sizlere, bilgisayarda emülatör kullanarak Infamous oyununu nasıl oynayabileceğinizi göstereceğim. Hazırsanız rehbere başlayalım!

• Oyunu oynayabilmek için bir PS3 emülatörüne ihtiyacımız var. Bunun için RPCS3 kullanacağız. Ancak size vereceğim bağlantıdan indirirseniz, hem emülatör hem de oyun önceden kurulmuş şekilde gelecektir.

İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, klasörde bulunan ZIP dosyasını çıkarın.

ZIP dosyasını çıkardıktan sonra, klasörde bulunan .exe dosyasını açalım.

.exe dosyasını açtıktan sonra, “Başlangıcı okudum” seçeneğini işaretleyin ve ardından Start tuşuna basın.
Daha sonra emülatör, güncelleme yapmak istediğinizi soracaktır. Şimdilik buna gerek olmadığı için bu adımı geçiyoruz. Ve emülatör açılıyor.

• Emülatör açıldıktan sonra, oyunu daha iyi ve daha stabil bir şekilde oynayabilmek için öncelikle bazı Config ayarlarını yapmamız gerekiyor.

Bununla tek tek uğraşmamanız için size hazır bir Config dosyası vereceğim. Bu dosyayı indirip aşağıdaki konuma taşımanız yeterlidir:
C:\RPCS3 LATEST BUILD - INFAMOUS 1\config\custom_configs

Eğer Config dosyasını hazır kullanmak yerine ayarları kendiniz yapmak isterseniz, aşağıdaki linkten adımları tek tek uygulayabilirsiniz:

• Şimdi oyun ayarlarını tamamladığımıza göre, oyunu oynayabilmek için kontrol ayarlarını yapmamız gerekiyor.

Emülatörün üst kısmında bulunan "Pads" butonuna tıklıyoruz.

Buradaki ayarları kendi tercihlerinize göre düzenledikten sonra Save butonuna basıp çıkabilirsiniz. Eğer gamepad ile oynuyorsanız, sol taraftaki menüden gamepad'inizi seçerek tuş ayarlarını dilediğiniz gibi yapılandırabilirsiniz.

• Ve her şey tamam! Artık oyunun üzerine sağ tıklayıp "Boot with Custom Configuration" seçeneğine basarak oyunu çalıştırabiliriz.

Gördüğünüz gibi oyun sorunsuz bir şekilde çalışıyor!

Rehberimizin sonuna geldik. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız konu altından belirtmeyi unutmayın elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi oyunlar!

Son düzenleme:
Performanstan kastın kaç FPS acaba?
Oyuna özel ayarlar uygulandığında oyun 20-30 FPS arasında çalışabiliyor. Ancak oyunun ilk grafiti bölümünde çökmeler yaşanabiliyor ya da gölgelerde bozulmalar meydana geliyor. Ayrıca, oyunu sorunsuz oynayabilmek için güçlü bir sistem lazım.

Ayrıca, oyunu sorunsuz oynayabilmek için güçlü bir sistem lazım.
RTX 5070 sistemim var, yeterli gelir herhalde.

Güzel. Şu oyunu çok seviyorum, 1 kere PS4'te oynamıştım ama tekrar başlamak istiyorum. Aşırı sarıyor. Bir süre daha beklersek herhalde stabil hâle gelir, ne dersin?

İlk PS4 oyunumdu. Türkçe dublajlı olması, oynanışı ve hikâyesi gerçekten çok güzeldi. Keşke oyunun devamı gelse de tekrar oynasak.

Biraz daha bekleyip emülatör stabil hâle geldikten sonra oynamak daha mantıklı olabilir. Şu anda emülatör zaten 200'den fazla oyunu açabiliyor. Eğer şimdiden denemek isterseniz, Linux yükleyip deneyebilirsiniz Linux'ta daha yüksek performans verdiği söyleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…