dark_1234

Deneyimli
Merhaba, elimde çok eski bir kasam var DDR2 olabilir. içinde 160GB SATA HDD ben bugün bu HDD söktüm, içinde Windows 7 var şimdi benim ana bilgisayarımda Windows 10 120GB bir SSD var, bana yetmiyor o yüzden eski kasamdan çıkan HDD'yi 2. disk olarak kullanmak istiyorum. aklıma şöyle bir yöntem geldi HDD ana PC'me takacağım sonra BIOS girip benim SSD mimi #1 yapacağım ki diğer disk açılmasın. sonra ana diskimde Windows girdikden sonra diks yönet kısmından HDD'yi birim sil yapıp biçimlendireceğim. planim bu yonde, hayatımda ilk defa yapacağım, bir tavsiyeniz var mı ya da önerdiğiniz başka bir şey?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskinizi temizlemek için aşağıdaki rehberi inceleyebilirsiniz.

Birim oluşturmana gerek var mı bilmiyorum direk biçimlendirmek daha mantıklı bence. Bilgisayarım ya da disk yöneticisinden yapabilirsin onu da.
Tamamdır hocam da aklıma bir şey geldi. Galiba elimde kasa 1-2 yıldır açılmadı. HDD gümlemiş veya sağlığı çok kötü olabilir. O yüzden ucuz bir SSD alacağım, sıfır elimde SATA 2 kablosu var zaten.

Birim oluşturmana gerek var mı bilmiyorum direk biçimlendirmek daha mantıklı bence. Bilgisayarım ya da disk yöneticisinden yapabilirsin onu da.
İçerisinde sistem dosyaları bulunduğundan biçimlendirilmeye izin verilmeyebilir. Birim sildikten sonra HDD'yi kullanabilmesi için birim oluşturması gerekli.

İçerisinde sistem dosyaları bulunduğundan biçimlendirilmeye izin verilmeyebilir. Birim sildikten sonra HDD'yi kullanabilmesi için birim oluşturması gerekli.
Hocam kararım değişti, direkt zaten sıfır SSD alacağım 240 GB. Yardımcı olduğunuz için eyvallah.