Mevcut değerler bu şekilde. Nitro 1-2-1 ve 1x ayarlı, her ikisi de. Herhangi bir hata almıyorum ama BIOS süreleri çok yüksek ve ne yapsam yine gecikmeyi 59'a indiremedim. 68.5 gösteriyor.

@shiiw, hocam MCR kapalı yapar yapmaz BIOS süresi 40 saniyelere fırlıyor. MCR auto veya açık kalırsa da hata alıyoruz. Bunun bir ortası çözümü yok mu halen? BIOS ayarlarını vs. sıfırladım, 40 saniye her açılış can sıkıcı. Nitro ayarlarını dediğiniz gibi sıkılaştırmama rağmen açılış süresi azalmadı neredeyse.

Ekran görüntüsü 2026-09-16 165735.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevcut değerler bu şekilde. Nitro 1-2-1 ve 1x ayarlı, her ikisi de. Herhangi bir hata almıyorum ama BIOS süreleri çok yüksek ve ne yapsam yine gecikmeyi 59'a indiremedim. 68.5 gösteriyor.

@shiiw, hocam MCR kapalı yapar yapmaz BIOS süresi 40 saniyelere fırlıyor. MCR auto veya açık kalırsa da hata alıyoruz. Bunun bir ortası çözümü yok mu halen? BIOS ayarlarını vs. sıfırladım, 40 saniye her açılış can sıkıcı. Nitro ayarlarını dediğiniz gibi sıkılaştırmama rağmen açılış süresi azalmadı neredeyse.

Eki Görüntüle 280622

Nitro kalsin, 1x olmasi gerekli zaten. DDR Runtime Reduction ayari Gigabyte var miydi emin degilim. Varsa enabled yapip deneyin. Nitro menusunden TxDFE Bias 0, RxDFEBias 1 ayarlayabilirsiniz ekstra.

Nitro kalsin, 1X olmasi gerekli zaten. DDR Runtime Reduction ayari Gigabyte var miydi emin degilim. Varsa enabled yapip deneyin. Nitro menusunden TxDFE Bias 0, RxDFEBias 1 ayarlayabilirsiniz ekstra.

Hocam, BIOS süreleri düzelmediği için BIOS'u sıfırladım ve şu an EXPO kullanıyorum, hiç sıkılaştırma yapmadan. MCR Auto ya da açık haldeyken OC yapmanın yolu var mı, onu merak ediyorum çünkü MCR disabled yaptıktan sonra BIOS süreleri 38-40 saniyelere çıkıyor ve asla inmiyor. @shiiw

Hocam, BIOS süreleri düzelmediği için BIOS'u sıfırladım ve şu an EXPO kullanıyorum, hiç sıkılaştırma yapmadan. MCR Auto ya da açık haldeyken OC yapmanın yolu var mı, onu merak ediyorum çünkü MCR disabled yaptıktan sonra BIOS süreleri 38-40 saniyelere çıkıyor ve asla inmiyor. @shiiw
Dediklerimi denediniz mi? Onlari yapinca surenin kisilmasi lazim. MCR icin @Ayhan Dönmez daha iyi bilir ama tatilde sanirim.

Dediklerimi denediniz mi? Onlari yapinca surenin kisilmasi lazim. MCR icin @Ayhan Dönmez daha iyi bilir ama tatilde sanirim.
Hocam, en son yazdığınız FCLK hariç hepsini yapmıştım BIOS'u sıfırlamadan önce ama hiçbir türlü BIOS süresi 13-14'lere düşmedi, hep 38-39'larda kaldı. (Hazır EXPO'da 14 küsür olması lazım)

FCLK 2200'den aşağı çekmek BIOS süresini kısaltır diyorsanız, deneyeyim ama MCR disabled kaldığı sürece BIOS sürem asla azalmıyor. Nitro 1X vs hepsini denedim. Söylediğiniz süreleri 1-1-1-1 şeklinde ayarladım.

Hocam en son yazdığınız FCLK hariç hepsini yapmıştım biosu sıfırlamadan önce ama hiçbir türlü bios süresi 13-14’lere düşmedi hep 38-39’larda kaldı. (hazır expo’da 14 küsür olması lazım)

FCLK 2200’den aşağı çekmek bios süresini kısaltır diyorsanız deneyeyim ama mcr disabled kaldığı sürece bios sürem asla azalmıyor nitro 1x vs hepsini denedim. Söylediğiniz süreleri 1-1-1-1 şeklinde ayarladım.

Nitro kismindaki carpanlar 1x - 1x kalacak, Gain Bias kisimlari 0 ve 1.

MCR Enabled deneyebilirsiniz fakat profile save alin. Cold boot dusebiliyor uzun kulllanimda. Acikcasi MCR acik kullanmayi mantikli bulmuyorum. Yavas acilsin, stabil olsun mantigi.

Nitro kismindaki carpanlar 1x - 1x kalacak, Gain Bias kisimlari 0 ve 1.

MCR Enabled deneyebilirsiniz fakat profile save alin. Cold boot dusebiliyor uzun kulllanimda. Acikcasi MCR acik kullanmayi mantikli bulmuyorum. Yavas acilsin, stabil olsun mantigi.
Aslında doğru diyorsunuz, stabil kalacaksa sürekli açıp kapatmayacağım için disable kalabilir ama AIDA64 üzerindeki gecikme testindeki sonuçlar neden yine 69'lara çıktı, onu çözemedim. Dün akşam 3 defa 59 ns'lerde aldığım gecikme testini şu an 68'in altına indiremiyorum; her şey de aynı gözüküyor.

Aslında doğru diyorsunuz, stabil kalacaksa sürekli açıp kapatmayacağım için disable kalabilir ama AIDA64 üzerindeki gecikme testindeki sonuçlar neden yine 69'lara çıktı, onu çözemedim. Dün akşam 3 defa 59 ns'lerde aldığım gecikme testini şu an 68'in altına indiremiyorum; her şey de aynı gözüküyor.
Guncel Zen iletin, bakalim. AIDA'yi cok kaale almamak lazim. Sacma sapan degerler verebiliyor guncel duruma bakmak lazim ama.

Eski ayarlari rehberdeki Bench araclari kismindaki Ram Test Pro Memory Benchmark kismindan kiyaslayin.

Tekrar AIDA denerseniz arka plani bombos birakin. Vanguard aciksa kapayin, FaceIT var ise dogrudan kaldirin. AIDA oncesi bellek temizligi yapabilirsiniz. Sadece "Memory" kismina cift tiklarsaniz o kismi alir sadece.

Guncel ZenTimings goruntusunu simdi gordum. Ilettigim ayarlar sonrasinda teste sokup stabilliginden emin oldunuz mu?

Nitro 1-2-1 stabil degildir belki de. 1-3-1 denenebilir. @atasevdikk

Guncel Zen iletin, bakalim. AIDA'yi cok kaale almamak lazim. Sacma sapan degerler verebiliyor guncel duruma bakmak lazim ama.

Eski ayarlari rehberdeki Bench araclari kismindaki Ram Test Pro Memory Benchmark kismindan kiyaslayin.

Tekrar AIDA denerseniz arka plani bombos birakin. Vanguard aciksa kapayin, FaceIT var ise dogrudan kaldirin. AIDA oncesi bellek temizligi yapabilirsiniz. Sadece "Memory" kismina cift tiklarsaniz o kismi alir sadece.

Guncel ZenTimings goruntusunu simdi gordum. Ilettigim ayarlar sonrasinda teste sokup stabilliginden emin oldunuz mu?

Nitro 1-2-1 stabil degildir belki de. 1-3-1 denenebilir. @atasevdikk
İlettiğiniz son ayarlar sonrası stabilide sorun yaşamadım. Hem CS hem Warzone oynadım, bir hata almadım. Sadece AIDA'nın gecikme testi 69'lara çıkınca sinirim bozuldu ve sıfırlamıştım BIOS'u. 😅

Vanguard ya da Faceit yok, açılışta açılan bir uygulama da yok. Yani özetle en son ayarlarda Nitro 1-2-1 ve 1x 1x ile 37-38 BIOS açılış süresi ile hatasız kullanıyorum ama AIDA'da gecikme yüksek çıkıyordu.

Oyun içi test için CapFrameX indirdim, doğru mudur?

İlettiğiniz son ayarlar sonrası stabilide sorun yaşamadım. Hem cs hem warzone oynadım bir hata almadım sadece aidanın gecikme testi 69’lara çıkınca sinirim bozuldu ve sıfırlamıştım biosu 😅

Vanguard ya da faceit yok, açılışta açılan bir uygulama da yok. Yani özetle en son ayarlarda nitro 1-2-1 ve 1x 1x ile 37-38 bios açılış süresi ile hatasız kullanıyorum ama aida’da gecikme yüksek çıkıyordu.

Oyun içi test için capframex indirdim doğru mudur?

Dogrudur, bende manuel tuning karsilastirma acisindan konu acmistim. Inceleyebilirsiniz. AIDA konusunu dedigim gibi bilemedim. Onceki kullandiginiz ayarlar ile benim verdiklerimi CapFrameX ile karsilastirabilirseniz daha iyi olur. AIDA icin @Ayhan Dönmez bakmali musaitliginde.