Keremefe_1 1

Uzman
Bilgisayarı taşındığım için farklı bir evde kullanmak istiyorum. Her zamanki gibi her ekipmanını vesaire taktım, kurdum ama güç tuşuna bastığımda monitöre güç gelmiyor. Klavyeye de az önce ekran kartını ve RAM'leri sök tak yaptıktan sonra ışıkları yanmamaya başladı. Bunları sök tak yapmadan önce de birkaç kez olmuştu. Monitör içinde hem DisplayPort kablosu ile hem HDMI ile denedim; ikisinde de sinyal yok hatası aldım.

Monitör "No Signal" diyebiliyorsa aslında monitöre güç geliyor. Klavye ışıklarının da yanmamasıyla birlikte sorun daha çok sistemin POST edememesi gibi duruyor. HDMI ya da DP kablosundan ziyade RAM, güç bağlantıları veya anakart tarafına yoğunlaşmak daha mantıklı. Taşınma sonrasında RAM, ekran kartı veya güç kablolarından biri çok hafif yerinden oynamış olabilir.

Bilgisayarın fişini çekin, PSU'yu kapatın ve kasa güç tuşuna yaklaşık 30 saniye basılı tutun. Tekrar deneyin. Anakartın 24-pin güç kablosunu, işlemcinin 8-pin veya 4+4-pin CPU güç kablosunu ve ekran kartının güç kablolarını çıkarıp düzgünce yeniden takmayı da deneyebilirsiniz. Modüler PSU varsa PSU taraflarını da kontrol edin.

RAM'lerin ikisini de çıkarıp sadece tek RAM ile deneyin. Genellikle A2, yani işlemciye göre ikinci slot kullanılır. İki RAM'i de ayrı ayrı test edin. Görüntü kablosunun anakarta değil ekran kartına bağlı olduğundan da emin olun. İşlemcide dahili grafik varsa ekran kartını tamamen çıkarıp anakartın görüntü çıkışıyla da test yapabilirsiniz. Sonuç değişmezse CMOS sıfırlaması yapılabilir. Gücü kestikten sonra anakartın Clear CMOS özelliğini kullanabilir veya CMOS pilini birkaç dakika çıkarıp tekrar takabilirsiniz.

Anakart üzerinde CPU / DRAM / VGA / BOOT şeklinde hata LED'leri varsa açılış sırasında hangisinin yanık kaldığına da bakabilirsiniz. Özellikle DRAM veya VGA LED'i sorunu doğrudan çözmemizi sağlayabilir.