Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kaplumbağaseverim

Becerikli
VDS satın aldım ve bağlanmaya çalışmak istediğimde bilgisayarımda mstsc dosyaları yani uzak masaüstü dosyalarının olmadığını fark ettim. Her yeri kontrol ettim ama bilgisayarımda dosyaları mevcut değil. Bu dosyaları yeniden indirebilir miyim ya da 3. bir uygulama mevcut mu bağlanabilmem için? İnternette gelişmiş sürümü olan Remote Control diye bir uygulama gördüm ama şu anda kullanım dışıymış Microsoft Store'da. Bilgisayarıma sırf bu yüzden format atmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Büyük ihtimalle Windows kurulumunda bir sorun çıkmış ya da silinmiş. Yoksa her Windows'ta uzak masaüstü olması gerekiyor.

Çalıştıra mstsc yazmayı denediniz mi?

Denedim her yolu direkt olarak dosyalar yok kurulum yaparken eksik inmiş olmalı bir çözüm yolu ya da alternatifi arıyorum bu yüzden.

Çözüm
Sorun çözüme kavuşmuş ama başkalarının işine yarar diye farklı bir yol paylaşıyorum;
Eğer yanlışlıkla Program Ekle/Kaldır'dan sildiyeseniz; buradan Remote Desktop Connection programını indirip kurabilirsiniz ve Başlat Uzaktan Erişim ile programa erişip kullanabilirsiniz. Site, resmi Microsoft websitesi.

Reinstall the Remote Desktop Connection başlığı altında Windows 64-bit (most common) dosyasını indirip kurun.