Elmas Kafa

Uzman
Geçen gün bilgisayarımı açtığımda benden şifre koymamı istedi. Normalde şifre koymam fakat şifre koymadan açılmadı. Ben de koydum. Ertesi günde bilgisayarı açtığımda Windows'ta başka bir bilmediğim hesap gördüm (ekran görüntüsü ekte). Bir arkadaş RAT yemiş olabilirsin dedi fakat ben bilgisayarı aldığım günden beri sadece Steam'den CS2 + Rust ve Valorant yükledim. Hani öyle şüpheli sitelerden bir şeyler indirmedim ve açmadım. Bunun nedeni nedir? RAT yemiş olabilir miyim?

IMG_7251.webp

Bilgisayari senden baska birisi kullaniyor olabilir mi? Bu tipik bir RAT davranisi degil. RAT'in kendisi bile ekstrem iken ustune boyle bir davranista bulunmasi biraz daha dusuk bir ihtimal.
Ya evde ailemle yaşıyorum odama giriyorlarda bilgisayara dokunmazlar bile bana sormadan. Sordum bende şüphelenip kimse ellememiş. Hesabı gördükten sonra bilgisayarı yeniden başlatınca hesap kayboldu. WİN+r netplwiz yazınca sadece kendi hesabım görünüyor fakat bilgisayarın bi anda şifre istemesi üzerine farklı bir hesap görmem şüphelendirdi bi sebebinide bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı incehesaptan aldım. Windowsu kurmak için bilgisayarı açmtılar. Büyük ihtimalle oradan kalma bir şey olabilir diye düşünüyorum yani aklıma en mantıklı açıklama olarak bu geliyor
Evet, gayet mantikli. Boyle bir durum olabilir. Ben de 2023 basinda hazir sistem satin aldigimda ayni durumu yasamistim.