Yeni masa sipariş ettim fakat masayı derli toplu ve estetik tutmak istiyorum. Bu yüzden modemi 3D yazıcının olduğu masaya koyacağım. Elimde 2 tane 2 metrelik CAT6 kablo fazladan kalıyor ve evde 2 tane farklı model RJ45 coupler var.
Sorunum şu, ben bu 2 kabloyu ayrı ayrı direk bilgisayarıma takarsam hiçbir sorun yaşamıyorken ikisini coupler ile birleştirince indirme hızım yarılanıyor ve bu her iki couplerda da yaşanıyor fakat bunu 3D yazıcıya takarak denediğimde dosya upload hızım normal kablo taktığımki gibi sorunsuz çalışıyor.
Bilgisayarımda neden bu sorun oluşuyor olabilir?
-
Kablo Kalitesi: Kullandığınız Ethernet kablolarının ve coupler'ların kalitesini kontrol edin. CAT6 kablolarınızın düzgün çalıştığından emin olun ve coupler'ların da Ethernet standartlarına uygun, kaliteli ürünler olduğundan emin olun.
-
Bağlantı Sorunları: Coupler'ları yerleştirirken temiz ve sağlam bir bağlantı yaptığınızdan emin olun. Uçlarda bağlantılar gevşekse veya topraklamada sorun varsa veri kaybı yaşanabilir.
-
Hız Testi Yapın: Bağlantıyı kurduktan sonra bir hız testi (örneğin speedtest.net üzerinden) yaparak indirme ve yükleme hızlarını kıyaslayın. Bu, sorunun boyutunu anlamanıza yardımcı olacaktır.
-
Ağ Ayarlarını Kontrol Edin: Bilgisayarınızdaki ağ ayarlarını gözden geçirin. Otomatik IP alıp almadığınızı, DNS ayarlarını ve benzer parametreleri kontrol edin.
-
Ağ Kartı Sürücülerini Güncelleyin: Bilgisayarınızdaki Ethernet ağ kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Eski sürücüler bazen bağlantı sorunlarına yol açabilir.
-
Farklı Portları Deneyin: Eğer bilgisayarınızda birden fazla Ethernet portu varsa, farklı bir port kullanarak deneyin. Sorun portla ilgili olabilir.
-
Bir Hız Düşüklüğü Sınaması Yapın: Kabloları coupler ile bağladıktan sonra sadece bir kablo ile deneyin ve ardından diğer kabloyu ekleyin. Her iki kablonun bu senaryoda çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Bu adımları uyguladıktan sonra sorun devam ederse, daha fazla detay sağlayabilirseniz yardımcı olmaya çalışabilirim.