Leviodas

Yetkin
Arkadaşımın bilgisayarı önce ekran siyahta kaldı anakartı İtopya'ya verdik anakartta PCI'e yi tamir edip verdiler sonrasında oyunlarda ve DC de konuşurken aniden kasadan rüzgar sesi gibi bir ses gelerek kasa kendini yeniden başlatıyor. Windows 11 geçince oluşmaya başladı formatladık çözülmedi Windows 10'a geçtik yine bir çözüm olmadı.

• İşlemci = i5 13400F.
  • Ekran kartı = Gigabyte RTX 3070 OC 8G.
  • Anakart = Z690 Aorus Elite Stealth.
  • RAM = Corsair 16 GB 5200MHz CL40.
  • PSU = NZXT C750.

Yeniden başlattıysa anakart PCI-e slotundaki sorun devam ediyor olabilir.

Siz bu kartı söküp tekrar montajlayın, güç soketini sıkıca oturtup tekrar test edin.

Siz bu kartı söküp tekrar montajlayın, güç soketini sıkıca oturtup tekrar test edin.

Tamamdır söyleyim.

Söküp taktı FurMark'da 4dk 18 saniyede ekran donmuş hiçbir şey yapılamamış arkadaşımda kasayı düğmesinden kapatıp açmış.

Son düzenleme:
PCI-e slotu, ekran kartı, PSU, bunlardan birinde sorun var, donanım değiştirip denemek gerekiyor imkanınız varsa bu sistemde önce farklı ekran kartı deneyin, aynı sorunu yaparsa PSU denemek lazım, devamında anakart.

Bunları temin etmek zor olabilir sizin için servise göndermek mantıklı görünüyor.

PCI-e slotu, ekran kartı, PSU, bunlardan birinde sorun var, donanım değiştirip denemek gerekiyor imkanınız varsa bu sistemde önce farklı ekran kartı deneyin, aynı sorunu yaparsa PSU denemek lazım, devamında anakart.

Bunları temin etmek zor olabilir sizin için servise göndermek mantıklı görünüyor.

Teşekkür ederim sanırım servise vereceğiz iyi günler.

Hocam bir de benim ekran kartıda 7700XT 12 GB glitchlenmeler oluyor bazen alta fotoğrafını bırakıyorum bir de FurMark testi yapıp sonuçları atsam bir sorun var mı yok mu diye baksanız olur mu?

Dosya Ekleri

• 1752068380888.webp
    1752068380888.webp
    820 bayt · Görüntüleme: 40
Teşekkür ederim sanırım servise vereceğiz iyi günler.

Hocam bir de benim ekran kartıda 7700XT 12 GB glitchlenmeler oluyor bazen alta fotoğrafını bırakıyorum bir de FurMark testi yapıp sonuçları atsam bir sorun var mı yok mu diye baksanız olur mu?

Bakalım, bunun için yeni konu açsanız daha iyi olur.