Ozi2658

Becerikli
Arkadaşlar daha 3-4 gün oldu bilgisayarı alalı fakat sanki uzaktan kötü bir koku geliyor, yaklaşınca o koku gidiyor gibi. Acaba benimle alakalı mıdır yoksa ısındığı için gerçekten kötü az da olsa bir koku yayıyor mudur? Bir de bir sorun olur mu? GPU/CPU/PSU testlerini yaptım 3'ü de iyi durumda. Fanlar da çalışıyor.

Plastik parçalardan koku gelmesi bir süre normal. Isındıkça, plastik parçalar kokabilir bir süre. Zamanla geçiyor.

Sıfır araba alınca, sıfır araba kokusu deriz. Hoşumuza gider. Kimyasal, plastik ve yeni üretimden kaynaklanır bu aslında.

Bilgisayarın sıfır mı? Genelde sıfır ürünlerde olur çünkü.

Evet hocam sıfır.

Ekran kartının üzerindeki koruyucu filmi söktüğünden emin ol.

Hocam attığım görselde jelatin tarzı bir şey var ama bu jelatin mi ki? Ben hepsini söktüm sanıyordum yakınımla taktık gözümüzden kaçmış olabilir. Çıkarmam gerekli mi?

Dosya Ekleri

• IMG_4174.webp
    IMG_4174.webp
    3,4 MB · Görüntüleme: 50
Hocam kasanın üstü nispeten açık ve kokladığımda koku yok. Belki bende paranoyaklık vardır(!) ileride bir durum olursa haber ederim Şimdilik sorun yok gibi teşekkürler.
200+ fps last of oynarsan normal, FPS sabitlemeye alıştır kendini sistem ömrünüde uzatmış olursun.

200+ FPS last of oynarsan normal, FPS sabitlemeye alıştır kendini sistem ömrünüde uzatmış olursun.

Yok hocam ya daha bu sistemde Last of Us oynamadım Dead by day light ve Valorant oynadım. Mesela Valorant da 600-1000 FPS arası alıyorum onu 240'a falan mı sabitleyeyim? Monitörüm 4K 120Hz.

Mesela Valorant da 600-1000 FPS arası alıyorum onu 240'a falan mı sabitleyeyim?
Hz değerin iyi olsaydı 240Hz yada 360Hz, ozaman Gsync+Reflex kombosu yapıp en iyi deneyimi alabilirdin, ama 120hz rekabetçi oyun için düşük değer, Zaten 4K monitörün olduğu için önceliğin hikayeli oyunlar olduğunu düşünüyorum. Ben hikayeli oyunlarda 60fps sabitleyip oynamaya alıştırdım kendimi, Freesync-Gsync gibi teknolojiler burada çok avantaj sağlıyor.

Evet hocam sıfır.

Hocam attığım görselde jelatin tarzı bir şey var ama bu jelatin mi ki? Ben hepsini söktüm sanıyordum yakınımla taktık gözümüzden kaçmış olabilir. Çıkarmam gerekli mi?
Evet bu bahsettiğim jelatin ve sökmemişsin, backplate ısınıp koku yapıyor, aynı zamanda termaller de kötü etkilenir. Ondan kurtul.

Evet bu bahsettiğim jelatin ve sökmemişsin, backplate ısınıp koku yapıyor, aynı zamanda termaller de kötü etkilenir. Ondan kurtul.

Hocam kasayı açtım az önce zorda olsa ve sökmeye çalıştığımda çıkmadı. Ben mi beceremedim anlamadım ama tırnağıma birkaç kez farklı yerlerden denememe rağmen çıkartamadım. Ne yapabilirim?