Ozi2658

Becerikli
Arkadaşlar daha 3-4 gün oldu bilgisayarı alalı fakat sanki uzaktan kötü bir koku geliyor, yaklaşınca o koku gidiyor gibi. Acaba benimle alakalı mıdır yoksa ısındığı için gerçekten kötü az da olsa bir koku yayıyor mudur? Bir de bir sorun olur mu? GPU/CPU/PSU testlerini yaptım 3'ü de iyi durumda. Fanlar da çalışıyor.

Yeni cihazlar kutudan çıktığında kutu içerisindeki köpüğün vesaire kokusu cihaza geçebiliyor ve cihaz çalışmaya başladığında ısınınca sanki yanık koku var mışcasına bir koku oluşuyor. Yaşadığın durum bu tür bi şey olabilir. Ben yeni aldığım monitörde benzer durumu yaşamıştım.

Edit: arkadaşın dediği gibi jelatinde kalmış olabilir

Ekran kartı marka ve modelin ne? Kaplama gibi de duruyor o çünkü, resimlerden. Tırnağın ile köşelerden kontrol ettiğinde kalkmıyorsa, jelatin değildir o kaplamadır. Resimde bana biraz jelatin gibi gelmedi. Kalkmaz, jelatinler basittir. Tırnak ile bile kalkar şayet. Tekrar bir resim atar mısın ayrıca?

Ekran kartı marka ve modelin ne? Kaplama gibi de duruyor o çünkü, resimlerden. Tırnağın ile köşelerden kontrol ettiğinde kalkmıyorsa, jelatin değildir o kaplamadır. Resimde bana biraz jelatin gibi gelmedi. Kalkmaz, jelatinler basittir. Tırnak ile bile kalkar şayet. Tekrar bir resim atar mısın ayrıca?

ASUS Prime Radeon RX 9070XT hocam. Fotoğraf atayım tabii (Zaten arkasındaki jelatinleri fanların üstündeki yuvarlak jelatinleri falan söktük bu jelatin olsa yüksek ihtimal gözümüze çarpardı sökerken.

Dosya Ekleri

• IMG_4175.webp
    IMG_4175.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 43
ASUS Prime Radeon RX 9070XT hocam. Fotoğraf atayım tabii (Zaten arkasındaki jelatinleri fanların üstündeki yuvarlak jelatinleri falan söktük bu jelatin olsa yüksek ihtimal gözümüze çarpardı sökerken.
remove protective film before use diye bir yazı var. jelatin kalmış olabilir

Hocam jelatin o. Tırnak ile çıkmıyor ise, köşelere koli bandı yapıştırıp çıkartabilirsiniz.

Bu şekilde kullanmayın, hatta video atıyorum.

Teşekkür ederim hocam ama böyle kullanmaya devam etsem ne olur? Zor taktım zaten ekran kartını pek yapabilrdiğim işler değil kasayı bile zor açıp kapattım öyle söyleyeyim.