Ozi2658

Becerikli
Arkadaşlar daha 3-4 gün oldu bilgisayarı alalı fakat sanki uzaktan kötü bir koku geliyor, yaklaşınca o koku gidiyor gibi. Acaba benimle alakalı mıdır yoksa ısındığı için gerçekten kötü az da olsa bir koku yayıyor mudur? Bir de bir sorun olur mu? GPU/CPU/PSU testlerini yaptım 3'ü de iyi durumda. Fanlar da çalışıyor.

ASUS Prime Radeon RX 9070XT hocam. Fotoğraf atayım tabii (Zaten arkasındaki jelatinleri fanların üstündeki yuvarlak jelatinleri falan söktük bu jelatin olsa yüksek ihtimal gözümüze çarpardı sökerken.
Filmin üzerinde direkt Remove Protective Film yazıyor. Daha geçen hafta sıfır ekran kartımın jelatinini söktüm. Biraz zor çıkar. Bilgisayar ne kadar yeni olursa olsun yanık ve plastik kokmaz. İçeride buna mahal verecek bir şey yok. Koku varsa ya kısa devreden yanan bir yer vardır ya da böyle filmli parça vardır. Koku oradan geliyor. Korkma bir şey olmaz, biraz kuvvet uygula tırnağınla, ele gelince de çek gitsin.

Mümkünse ekran kartını çıkar adam akıllı kartı eline alıp dene. Durduk yere PCIe slotundan olma.

Filmin üzerinde direkt remove protective film yazıyor. Daha geçen hafta sıfır ekran kartımın jelatinini söktüm. Biraz zor çıkar. Bilgisayar ne kadar yeni olursa olsun yanık ve plastik kokmaz. İçeride buna mahal verecek bir şey yok. Koku varsa ya kısa devreden yanan bir yer vardır ya da böyle filmli parça vardır. Koku oradan geliyor. Korkma bir şey olmaz, biraz kuvvet uygula tırnağınla, ele gelince de çek gitsin.

Mümkünse ekran kartını çıkar adamakıllı kartı eline alıp dene. Durduk yere PCI-e slotundan olma.

Aslında kokar. Kimyasal ve plastik birleştiğinde yapabilir. Sadece jelatin değil. Birçok plastik aksam var bilgisayarlarda. Plastik aksamlada uçucu ve organik bileşikler bulunur. Plastik akşamların birçoğunda VOC genelde vardır, koku eğilimi var bileşiğin. Özellikle sıcaklıklarla da ilişkisi var.

Hocalarım şu anda jelatini çıkartamayacağım en az 1 hafta falan lazım müsaitlik durumum hiç yok. Bir de bu koku mesela 2 gün önce vardı bu aralar yok. Bence tam olarak ondan kaynaklı değil. Dışarıdan gelen bir koku da olabilir. Ama gene de müsait olduğumda deneyeceğim. Teşekkürler.

Hocalarım şu anda jelatini çıkartamayacağım en az 1 hafta falan lazım müsaitlik durumum hiç yok. Bir de bu koku mesela 2 gün önce vardı bu aralar yok. Bence tam olarak ondan kaynaklı değil. Dışarıdan gelen bir koku da olabilir. Ama gene de müsait olduğumda deneyeceğim. Teşekkürler.
Makina yüke girdiğinde kokuyor, soğuduğunda geçiyor. Bazen olur bazen olmaz ama sebep o.
Aslında kokar. Kimyasal ve plastik birleştiğinde yapabilir. Sadece jelatin değil. Birçok plastik aksam var bilgisayarlarda. Plastik aksamlada uçucu ve organik bileşikler bulunur. Plastik akşamların birçoğunda VOC genelde vardır, koku eğilimi var bileşiğin. Özellikle sıcaklıklarla da ilişkisi var.
Hiç başıma gelmedi. Belki de aslı vardır ancak düzenli olarak kokar mı? Sıfır Power Supply'ım olduğu hali ile fena kokuyordu ancak çalıştırınca geçti ve bir daha hiç kokusunu almadım.

Hiç başıma gelmedi. Belki de aslı vardır ancak düzenli olarak kokar mı? Sıfır Power Supply'ım olduğu hali ile fena kokuyordu ancak çalıştırınca geçti ve bir daha hiç kokusunu almadım.

Özellikle sıcağa çok maruz kalırsa, güneşe çok maruz kalırsa gelme ihtimali var. Ama genelde kısa süre sonra geçiyor.