Çözüldü Bilgisayarı düğmesine basılı tutup kapatmak zararlı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AMG GOAT
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 334
  • Etiketler Etiketler
    kapatmak
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
2
Yer
Denizli
Biliyorsunuz düzgün bir şekilde kapatmak lazım. Yoksa HDD gibi parçalar zarar görebilir. Ama bazen çok kastığında klavyeyi bile algılamıyor. Ondan mecburen kapattım. Zararlı mı?

Çözüm
Arada bir mecburu kapatılabilir, hayati riskler vermez. Düzenli hale getirirseniz söz ettiğiniz gibi zararlar verebilirsiniz.
Bir kere basarsanız Windows'tan kapatma kısayolu olarak algılanıyor. Klavye algılanmıyor ama Windows komutları algılanabiliyorsa deneyebilirsiniz. Onun dışında mecburi durumlarda elbette kullanmak gerekebiliyor.

Hocam çok küçük bir olaydan gerçekten bozulma şansı var mı? Eğer öyleyse benim laptopu ben
Elbette var, elektriksel akımın donanımlara vereceği zarardan söz ediyoruz. Bir kısa devrenin bile anakartı tamamen çöp edebildiğini biliyorken, bilgisayarı güç düğmesine basılı tutup kapatmanın zararı yok diyemeyiz. Ancak her basmada olur da diyemeyiz. Sonuçta bir risk barındırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…