Ani kapanma mi? Yoksa normal tustan kapatir gibi mi oluyor? Olay goruntuleyicisi'nde bununla ilgili 41 kodlu rapor var mi? Herhangi bir CPU'ya da RAM'e OC var mi?
Önceki ayarlarım gitti. İşlemcim tam 4.65GHz sabit 77W'da çalışıyordu önceden. Şimdi, 115W ve 4.63GHz falan. Performans düşük biraz öncekine göre sadece "PBO enabled" yaptım. Chrome falan açarken fanlar bağırıyor biraz, sıcaklık 67-72 arası. 5600X (Peerless Assassin 120SE) RX 6700. ASRock...
Java ve Bedrock Minecraft'in modern surumleri neredeyse butun cekirdeklere yuk bindiriyor ve bu yuk bindirme ani olabiliyor. Acikcasi ben anakarttan supheleniyorum. PBO acik mi? 5600X'i PBO ve CPB acikken kotu bir kasa hava akisiyla o anakartin kaldirmasi biraz zor zira, her ne kadar sizin kasaniz kotu olmasa da.
FurMark, OpenGL grafik arabirimi ile GPU'nuzu yoğun bir biçimde strese sokar, böylelikle GPU'nuzun stabilitesini test etmekle beraber sıcaklık grafiğini de görüntüleyebilirsiniz. Her ne kadar GPU stres testi amacıyla yapılmış bir yazılım olsa da...
Hmm evet olabilir 2 tane uzatma var ancak kablolarda topraklama olduğuna eminim bitanesi akım korumalı ancak çok uzun değil OCCT yapacağım şimdi biraz da.
Java ve Bedrock Minecraft'in modern surumleri neredeyse butun cekirdeklere yuk bindiriyor ve bu yuk bindirme ani olabiliyor. Açıkçası ben anakarttan supheleniyorum. PBO acik mi? 5600X'i PBO ve CPB acikken kotu bir kasa hava akisiyla o anakartin kaldirmasi biraz zor zira, her ne kadar sizin kasaniz kotu olmasa da.
FurMark, OpenGL grafik arabirimi ile GPU'nuzu yoğun bir biçimde strese sokar, böylelikle GPU'nuzun stabilitesini test etmekle beraber sıcaklık grafiğini de görüntüleyebilirsiniz. Her ne kadar GPU stres testi amacıyla yapılmış bir yazılım olsa da...
Hayır kapanmadı zaten ilk OC yaptığımızda uzun süre Cinebench yapmıştım sıkıntı olmamıştı.
Windows'tan şüpheleniyorum aslında en son kurulum ekranı gelmişti kapanıp SFC /scannow yapmıştım da işe yaramadı pek Kaspersky silip birkaç kez yüklemiştim sonra deneme sürümüm bittiği için ESET'e geçmiştim.
Hayır kapanmadı zaten ilk OC yaptığımızda uzun süre Cinebench yapmıştım sıkıntı olmamıştı.
Windows'tan şüpheleniyorum aslında en son kurulum ekranı gelmişti kapanıp SFC /scannow yapmıştım da işe yaramadı pek Kaspersky silip birkaç kez yüklemiştim sonra deneme sürümüm bittiği için ESET'e geçmiştim.