5330

Deneyimli
Birkaç hafta önce ayısı olmuştu bugün gene oldu. Minecraft oynarken kapandı tekrar açıldı. Sıcaklıklar normal zaten Minecraft çok yük bindirmiyor.
  • Ryzen 5600X.
  • XFX RX6700 (10GB)
  • G.Skill 2x16 GB RAM
  • ASRock B550M-HDV 3.40 BIOS sürümü.
  • DeepCool CC560 750W kasa.

PSU ile ilgili arıza bulamazsanız ekran kartı sürücünüzü yoklayın. DDU ile temizleyip eski stabil bir sürüme geçiş yapmayı deneyin.

Sürücüden olduğuna sanmam hocam bir önceki sürümde de olmuştu 24.5.1 sürümünde de oluyor.

Ani kapanma mi? Yoksa normal tustan kapatir gibi mi oluyor? Olay goruntuleyicisi'nde bununla ilgili 41 kodlu rapor var mi? Herhangi bir CPU'ya da RAM'e OC var mi?

Olay görüntüleyicisinde 41 kodlu rapor görmedim CPU da OC var ancak çok uzun süreler test yaptım CPU'dan olamaz bence. Core cyler ile de test yapıldı.

Sıcaklıklar normal zaten Minecraft çok yük bindirmiyor.
Java ve Bedrock Minecraft'in modern surumleri neredeyse butun cekirdeklere yuk bindiriyor ve bu yuk bindirme ani olabiliyor. Acikcasi ben anakarttan supheleniyorum. PBO acik mi? 5600X'i PBO ve CPB acikken kotu bir kasa hava akisiyla o anakartin kaldirmasi biraz zor zira, her ne kadar sizin kasaniz kotu olmasa da.

PSU veya ekran kartı sorunu. Furmark ve OCCT ile bir test et istersen:

Java ve Bedrock Minecraft'in modern surumleri neredeyse butun cekirdeklere yuk bindiriyor ve bu yuk bindirme ani olabiliyor. Açıkçası ben anakarttan supheleniyorum. PBO acik mi? 5600X'i PBO ve CPB acikken kotu bir kasa hava akisiyla o anakartin kaldirmasi biraz zor zira, her ne kadar sizin kasaniz kotu olmasa da.

Pek sanmam hocam fanlar 1200PWM de çalışıyor yük altında için pek ısınıyor denmez.

PSU veya ekran kartı sorunu. FurMark ve OCCT ile bir test et istersen:

Prime95 ile de test yapmayi deneyebilirsiniz, kaynagi teyit etmek icin onemli.

PSU'da bir ihtimal ama her zaman degil.

Önceden böyle değildi ama anakart VRM'leri can çekişiyor biraz güç kesiyor hemen.

Termal kısma demek istedim ani kısıp hemen geri güç veriyor.

Hayır kapanmadı zaten ilk OC yaptığımızda uzun süre Cinebench yapmıştım sıkıntı olmamıştı.

Windows'tan şüpheleniyorum aslında en son kurulum ekranı gelmişti kapanıp SFC /scannow yapmıştım da işe yaramadı pek Kaspersky silip birkaç kez yüklemiştim sonra deneme sürümüm bittiği için ESET'e geçmiştim.

Hayır kapanmadı zaten ilk OC yaptığımızda uzun süre Cinebench yapmıştım sıkıntı olmamıştı.

Windows'tan şüpheleniyorum aslında en son kurulum ekranı gelmişti kapanıp SFC /scannow yapmıştım da işe yaramadı pek Kaspersky silip birkaç kez yüklemiştim sonra deneme sürümüm bittiği için ESET'e geçmiştim.

Windows ile alakalı olsaydı minidump dosyası oluşmaz mıydı garip.