Morv 2

Uzman
Merhaba,

Bilgisayarımda 1 aydır RAT şüphem var. Yavaşlamaya ve kasmaya başladı. (Driver güncelleyince düzeliyor)

Bugün arkadaşlarımla Discord üzerinden oyun oynarken ekranım aniden kapanıp açılmaya başladı ve laptop ekranı açık kaldı bir süre (çift ekran monitör ve laptop). Onlar da ekran kapanıp açılabileceğini söyledi, daha da şüphem arttı.

Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, eğer ki şüphen var ise Eset, Kaspersky, Bitdefender iyi bir antivirüs ile tarat.
Diğer yandan çift monitör kullanıyormuşsun, şöyle bir şey var: 2 monitörün Hz'leri uyuşmazlık yaparsa bile ekranlar bazen gidip gelme yapabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
MalwareBytes ile rootkit'leri de dahil edecek şekilde tara, bulamayacağı şey yok denecek kadar az.

Malwarebytes dedikleri gibi etkili. En son Türkiye dışı VPN ile indirebiliyordum yanlış hatırlamıyorsam ama. Onunla tarayabilirsiniz ancak en garanti önemli dosyaları yedekleyip format atmak olacaktır.

Malwarebytes ile bilgisiyarı tarat. Bence RAT yok gibi geldi ama virüs çıkarsa format atın.
Virüs çıkarsa format atmayıp silmesi daha mantıklı, son durumda format öneriyoruz, neyse ben şu anlık çok RAT olduğunu düşünmüyorum yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum ekran (veya başka bir donanim) ile alakalı. Neyse yine de şüpheniz kalmasın KVRT, ESET Online Scanner, Emsisoft Emergency Kit ile tam tarama yapın, ardından AVG ile Önyükleme Taraması yapın, çıkan zararlıları temizleyebilirsiniz. Eğer halen şüpheniz gecmediyse format da atabilirsiniz. Onun dışında yazılımsal problem olabileceği ihtimalini de düşünün, İyi sosyaller.

MBAM ile de taratabilirsiniz, fakat hem updateler hemde yükleme için VPN gerekiyor, güncel sürüm için VPN'e ihtiyacınız var.

Virüs çıkarsa format atmayıp silmesi daha mantıklı, son durumda format öneriyoruz, neyse ben şu anlık çok RAT olduğunu düşünmüyorum yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum ekran (veya başka bir donanim) ile alakalı. Neyse yine de şüpheniz kalmasın KVRT, ESET Online Scanner, Emsisoft Emergency Kit ile tam tarama yapın, ardından AVG ile Önyükleme Taraması yapın, çıkan zararlıları temizleyebilirsiniz. Eğer halen şüpheniz gecmediyse format da atabilirsiniz. Onun dışında yazılımsal problem olabileceği ihtimalini de düşünün, İyi sosyaller.

MBAM ile de taratabilirsiniz, fakat hem updateler hemde yükleme için VPN gerekiyor, güncel sürüm için VPN'e ihtiyacınız var.
Bende aynısını demiştim kısa şekilde :D