Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

5307

Gelişen
Merhaba,

Bilgisayarımda "Bilinmeyen -5-21-3875531782-3500553122-743!" -- Z? s-1-$21-3.87653178&3500553122-74384351 gibi isimlerde hesaplarla karşılaştım.
Bu hesabın ne olduğunu ve nasıl kaldırabileceğimi bilen var mı?

Bu dosyanın ''Salt Okunur'' ifadesini de ''Gizli'' olarak yapmaya çalıştığımda da olmuyor. Yani tik tıklama seçeneği aktif değil soluk görülüyor.

Herhangi bir şey de yapmadım. Sadece ''System Volume İnformation'' dosyasını görmek istemediğimden gizlemek istedim.

Bu hesabı bir dosya veya klasörün güvenlik ayarlarında gördüm. Hesap hakkında herhangi bir bilgi bulamadım ve kimliği doğrulanmamış görünüyor.

Bu hesabın dosyaya erişmesine izin verip vermediğimden emin değilim. Lütfen bana bu konuda yardımcı olun.

2024-03-27 14 40 39.webp
2024-03-27 14 36 05.webp

Çözüm
Bir sıkıntı yok. Bu, bilgisayarında bulunmayan bir kullanıcının Security identifier'idir (SID). - Güvenlik tanımlayıcısı- Sorun olduğunu düşündüğün şey bir "Uyumluluk SID" denilen şey sadece ve sistem işlevlerine ulaşmak için Windows 8 sonrası gelen bir özellikten ibaret. İlgili SID'i kayıt defterinde arayabilirsin. Denk gelirsen, endişelenecek bir şey yok demek oluyor.

Kod:
Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SecurityManager\CapabilityClasses\capabilityClass_Windows

Bilgisayar\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SecurityManager\CapabilityClasses\AllCachedCapabilities

SID'leri Kayıt Defterinden veya dosya sistemi izinlerinden silme sakın. Dosya sistemi izinlerinden veya kayıt defteri izinlerinden herhangi bir SID kaldırırsan random bir sistem özelliğinin veya uygulamasının hatalı çalışmasına neden olabilirsin bu yüzden bilmeden kesin kanı koyma. Çünkü eğer kaldırdıktan sonra sistemde aksaklık görüp de geri halledeyim dersen yapamazsın.

Onların orada olmasının da elbet bir nedeni vardır. Aslında bir kullanıcı hesabı değil sadece Windows'un düzgün çalışması için var olarak duruyorlar.

Daha fazlası için, Microsofta bakabilirsin: