AhmetBurak

Başarılı
Selamünaleyküm dostlar, bugün babamın bulduğu bir aracı satın al satışı falan hallettik Satıcı yani galerisi babama aracın önceden büyük bir kazaya karıştığını söylemedi daha doğrusu ilanda yazmıyordu aracı satışını alana kadar ekspertiz raporunu ben göremedim daha yeni baktığımda araç sag ön taraftan çok sağlam kaza yemiş airbagler işlemli şase işlemli ön taraf değişmiş Full yani şu anda ne yapacağımızı bilmiyoruz satıcıyı aradı babam açmadı tekrar arayacak şimdi 1 senedir biriktirdiğimiz parayı bağladık araca kafa yemek üzereyim bende. Şu anda ne yapmalıyız? Galeri geri alır mı aracı ayıplı mal çünkü.

Arabaya ekspertiz yaptırdınız mı? Galerici ekspere izin vermeyip eski eksper raporunu mu gösterdi size?
Hocam galerici eksper tarihinin yeni olduğunu söylemişti bize gösterdiği raporlarda emniyet kemerinin dirençli olduğu falan yazımıyordu daha yeni fark ettik satıcıya ulaşıp aracını geri almasını söyleyeceğiz

Soguk su icebilirsiniz. Yargiya tasima hakkiniz var ama davalar cok uzun suruyor maalesef. Araci almadan once kendi belirlediginiz bir ekspertize goturup baktirmaniz lazimdi bu devirde Turkiye'de baskasinin sozune guvenip is yapilmaz hele galericilerin asla.
Galerici ekspertiz yeni yapıldı gibisinden konuştu bizde inandık kim ister böyle bi arabayı.

Hocam galerici eksper tarihinin yeni olduğunu söylemişti bize gösterdiği raporlarda emniyet kemerinin dirençli olduğu falan yazımıyordu daha yeni fark ettik satıcıya ulaşıp aracını geri almasını söyleyeceğiz

Galerici ekspertiz yeni yapıldı gibisinden konuştu bizde inandık kim ister böyle bi arabayı.

Galericiye niye inaniyorsunuz ki onlarin kendi anlasmali eksperleri oluyor oralarda bilerek hata - kusur gostermiyorlar ayipli mali da boyle bulabildiklerine satmaya calisiyorlar. Sahte eksper belgesi cikaran bile cok fazla.

Hocam beni anlamadınız arabayı aldıktan sonra tekrar ekspere soktunuz mu soktuysanız ne için soktunuz. Yoksa adamın size verdiği eksper raporundan mı kazalı olduğunu gördünüz. Şahsi fikrim galerici ne kadar akla sığmayan iğrenç bir iş yaptıysa da sizin kontrol etmemeniz aslında çok şey ifade ediyor dava yolundan çok bir şey çıkacağını düşünmüyorum ama siz gene de adamla uzlaşmaya çalışın sonrasında diğer yolları deneyebilirsiniz.

Ah be kardeşim tüm birikimini bağladığın bir mal için bu kadar rahat nasıl davranabiliyorsunuz anlamıyorum. Kimisi güven diyor kimisi ekspertiz ücretinden kaçıyor sonunda böyle hüsran.

Anladığım kadarıyla size doğru bir ekspertiz raporuyla aracı satmış ama siz rapora bakmamışsınız. Bu durumda siz ayıplı malı kabul edip almış oluyorsunuz adam neden geri alsın ki ? Şahsi fikrim bu durumda yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum ama yine de şansınızı deneyin ancak adam aracı geri almaz, alırsa da yarı fiyat teklif eder. Dava da açsanız eğer satışa eksper raporunu işlettilerse orda da yapacak bir şeyiniz kalmaz ..

Sahte yada eksik rapor ile satış aldıysanız tarihi geçirmeden eksperi ve satıcıyı dava edebilirsiniz.

Ah be kardeşim tüm birikimini bağladığın bir mal için bu kadar rahat nasıl davranabiliyorsunuz anlamıyorum. Kimisi güven diyor kimisi ekspertiz ücretinden kaçıyor sonunda böyle hüsran.

Anladığım kadarıyla size doğru bir ekspertiz raporuyla aracı satmış ama siz rapora bakmamışsınız. Bu durumda siz ayıplı malı kabul edip almış oluyorsunuz adam neden geri alsın ki? Şahsi fikrim bu durumda yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum ama yine de şansınızı deneyin ancak adam aracı geri almaz, alırsa da yarı fiyat teklif eder. Dava da açsanız eğer satışa eksper raporunu işlettilerse orada da yapacak bir şeyiniz kalmaz.

Sahte ya da eksik rapor ile satış aldıysanız tarihi geçirmeden eksperi ve satıcıyı dava edebilirsiniz.

Hocam galericinin bize verdiği eksper raporunda bu işte boyalı değişen işlemli olarak işaretlenen şema oluyor ya orası yoktu bizde bir sorun yoktur diye aldık çünkü aracın dıştan hiç sorunu yoktu. Bende eve gelince sağ ön tekerin yamuk olduğunu fark ettim kaputu bir açtım far ayakları kırık çamurluk vidaları farklı renk araçla araba gri renk vidalar beyaz. Sonra direkt babama ilettim bu durumu babamda direkt galericiyi aradı böyle böyle diye anlatınca adamda benim de haberim yoktu abi gibisinden konuşmaya başladı aracı tekrar alacağını ama 30 bin TL gibi bir rakam aşağısına alırım dedi bizde kabul ettik çünkü aracı biz ileride satamazdık yalan söylemeye gerek yoktu. Bu şekilde kurtulduk araçtan.

Hocam galericinin bize verdiği eksper raporunda bu işte boyalı değişen işlemli olarak işaretlenen şema oluyor ya orası yoktu bizde bir sorun yoktur diye aldık çünkü aracın dıştan hiç sorunu yoktu. Bende eve gelince sağ ön tekerin yamuk olduğunu fark ettim kaputu bir açtım far ayakları kırık çamurluk vidaları farklı renk araçla araba gri renk vidalar beyaz. Sonra direkt babama ilettim bu durumu babamda direkt galericiyi aradı böyle böyle diye anlatınca adamda benim de haberim yoktu abi gibisinden konuşmaya başladı aracı tekrar alacağını ama 30 bin TL gibi bir rakam aşağısına alırım dedi bizde kabul ettik çünkü aracı biz ileride satamazdık yalan söylemeye gerek yoktu. Bu şekilde kurtulduk araçtan.

Yine ucuz yirtmissiniz. Siz siz olun satin alacaginiz araci kendiniz ekspere sokmadan sakin almayin zira bu tarz yerlerin dedigim gibi kendi anlasmali eksperleri oluyor bilerek sorun gostertmiyorlar. Bulundugunuz sehire gore eksperlerin kalitesi degisiyor yorumlara vs. bakin muhakkak.