Kendileri icin mantikli olmus muhtemelen personal maaslarini 1-2 sene icerisinde buradan yatirirlar.

Katılım (Müslüman) bankası, aynı sömürünün farklı ambalajı ki BİM bunu zaten mutfakta çok iyi yapıyor. :D Kapitalist sistemin dini parçası. Amaç her zaman kâr marjını en üst seviyeye çıkarmak.
Katılım bankaları hiçbir zaman mevduat bankalarından daha çok kâr edemez. Üst düzey kâr etmek isteseler mevduat bankası kurarlardı.

Kapitalist yorumuna katılıyorum.

Ne yapsalardı? Kâr etmek yerine zarar etmeye mi çalışsalardı?
Bu ardışık sorularınız çok saçma geldi. Sadece konuyla ilgili yorumumu yaparım ama başkaları adına karar veremem. Ne yaparlarsa yapsınlar.

Katılım bankaları hiçbir zaman mevduat bankalarından daha çok kâr edemez. Üst düzey kâr etmek isteseler mevduat bankası kurarlardı.

Kapitalist yorumuna katılıyorum.
Teşekkür ederim. Üst düzey kâr etmekten ziyade alt sınıfın araba, ev ve arsa gibi yatırımlarında tefecilik yapmaktan başka bir şey olmadığını düşünüyorum. Biri 10 para verip senden 11 para alıyor. Diğeri de 10 paralık eşyayı alıp sana 11 paraya satıyor. Dost süzme yoğurt güzel, gerisi beş para etmez. Kim bilir kimler fonlanacak. :D