Bizim evde Arçelik var öyle araştırıp almadım en ucuzu hangisiyse servis olarak kim yakınsa diye Arçelik aldık geçtik. Vestel en ucuzu şu an. Bende pek kaliteli bulmadım klimayı ne yalan söyleyeyim de bu da benzer geldi bana. Şu an Kaira'da mı çalışıyorsunuz?

Hayır hocam şu an bir iş yapmıyorum. Birkaç tane kaira modeli tamir ettim. Bu klima ile Arçelik modelleri arasında dağlar kadar fark var. Zaten paranın alabileceği en iyi klima markaları arasında daikin var. Benim için sıralama bu;
1- Mitsubishi electric.
2-daikin
3-Toshiba

Normalde bende bunu atacaktım fakat Akakçe üzerinde 12.000 BTU olanın stoğunu göremedim.

Hayır hocam şu an bir iş yapmıyorum. Birkaç tane kaira modeli tamir ettim. Bu klima ile Arçelik modelleri arasında dağlar kadar fark var. Zaten paranın alabileceği en iyi klima markaları arasında daikin var. Benim için sıralama bu;
1- Mitsubishi electric.
2-daikin
3-Toshiba
Gidip pahalı markaları ucuza doğru sıralasan bu sıralamayı yaparsın zaten. Onun harici Daikin güzel olabilir e bu da yan markası farklıdır tabii ki Arçelik'ten ama içlerini bilmiyorum dediğim gibi. Radyatör'ün içi ne kadar farklı olabilir o da ayrı konu ama klimanın içinin farklı oluşu baya fark eder bence.

1 kere alıp yıllarca kullanacağınız cihazların SEER değerinin yüksek olmasına dikkat edilmeli bence. Ucuz klimaların hemen hemen hiçbirinin SEER değeri 7 ve üzeri değil. Sadece Baymak Elegant Soft 9000 7.5 SEER değerine sahip. Ne kadar yüksek SEER o kadar iyi verimlilik.

Gidip pahalı markaları ucuza doğru sıralasan bu sıralamayı yaparsın zaten. Onun harici daikin güzel olabilir e bu da yan markası farklıdır tabii ki Arçelik'ten ama içlerini bilmiyorum dediğim gibi. Radyatör'ün içi ne kadar farklı olabilir o da ayrı konu ama klimanın içinin farklı oluşu bayağı fark eder bence.

Buraya Toshiba'nın Mitsubishi Electric'den daha kötü ama daha pahalı klimalarını atabilirim olay sadece para değil. Yukarıda atılan kaira ile aynı fiyatta bir sürü Arçelik ve Vestel model var ama kaira hepsinden daha iyi. Her şey para değil.

Buraya Toshiba'nın Mitsubishi Electric'den daha kötü ama daha pahalı klimalarını atabilirim olay sadece para değil. Yukarıda atılan kaira ile aynı fiyatta bir sürü Arçelik ve Vestel model var ama kaira hepsinden daha iyi. Her şey para değil.
Olay para demedim, Toshiba klimayı ben hayatımda ya 1 kere gördüm ya görmedim hatırlamıyorum bile bu şaşırtıcı bir şey değil. Mitsubishi zaten araç üreticisi ve yakınımda var kliması. Daikin'i de pek tanımam etmem. Haliyle otomatik 3. bende dediğim gibi bana söyleseniz bende böyle liste yaparım fiyat bazında da aklımda bu liste canlanıyor benim.

Sizin dediğiniz gibi Toshiba'nın daha pahalı modellerini bulmak için iyice işi yapıyor olmam lazım o kadar da bilmiyorum lakin Toshiba bir araba üreticisi değil zaten.

Yukarıda atılan kaira ile aynı fiyatta bir sürü Arçelik ve Vestel model var ama kaira hepsinden daha iyi. Her şey para değil.
İşte bunu görünce bir şüphelendim. Arçelik ile aynı fiyat tipte benziyor falan.