barut, kâğıt, kâğıt para, ilk roketler.
Şaka mı? :D

Hmmm peki bütün üniversitelerin yazılım üzerine kurulduğunu düşünüyorsun.
Üniversiteler Apple'ın üzerine inşa ediliyor demedim. Mac laboratuvarları öğrencilerin kullanımı için kurulur üniversitelerde. Adına da Mac laboratuvarı derler. Öyle fakir fakir "bilgisayar laboratuvarı" kurduk demezler.

Benimde nadiren bulamadığım oluyor bu yüzden Bing'in derin arama özelliğini kullanıyorum buluyor genellikle.

Benimde nadiren bulamadığım oluyor bu yüzden Bing'in derin arama özelliğini kullanıyorum buluyor genellikle.
Evet az önce Open AI'ın gelişimi diye arama yaptım Google ve bingte. İkisi de güzel vermedi derin arama sonrası güzel sonuçlar buldu.
Şaka mı? :D

Üniversiteler Apple'ın üzerine inşa ediliyor demedim. Mac laboratuvarları öğrencilerin kullanımı için kurulur üniversitelerde. Adına da Mac laboratuvarı derler. Öyle fakir fakir "bilgisayar laboratuvarı" kurduk demezler.
Ben de Windows üzerine demedim benim dediğime geliyorsun böylece.

Bireysel kullanıcıların çoğu Google'a alışmıştı hali hazırda.
Tek sebebi bu değil. Ben web sitelerimi indexlesin diye Bing'e ek masaj yapıyordum buna rağmen beğenmiyordu Bing hazretleri. İnsanların geneli de Bing'de istedikleri içeriğe de ulaşamadılar, Bing dayatmasından da rahatsız oldular. Şimdi de illa Edge kullandırma çabaları var.

Çalışıyorsa kurcalama.

2000 yılında Google:

1741386531030.webp

2025 yılında Google:

1741386551224.webp

Ben biraz minimalistim, her ne kadar kapatılsa da, o özelliğin orada olması hoşuma gitmiyor. Ha, varsayılan kapalı gelse, isteyen açsa bir nebze daha tercih edilesi olur benim açımdan ama bu haliyle Google varken zor. Rekabet edememesinin alışkanlıktan olduğu söyleniyor bir açıdan doğru, o da benim bahsettiğim sadelik konusu bence. Ama tabi işin uzmanı onlar, koyuyorlar ki bir bildikleri var.