Happy New Years GIF by Rosanna Pansino

Süper. Belki ölür ve savaş biter.

Hani Tanrının seçilmiş insanlarıydılar?
Netanyahu prostat olmuş ya da olmamış, ne üzüldüm nede sevindim; ama savaşın bitmesini istiyorum. Fakat bu savaşın sebebi Yahudilerin hepsinden ziyade bir kısmı. Bu sebeple burada Yahudiliği tartışmak ek bir şey katmaz; aksine, destekleyenlerin de desteklememesine sebebiyet verebilir. Tartışılacak konu Yahudilik değil, savaştır. Bu savaşta sadece Orta Doğu'daki savaşlar değil, dünyadaki bütün savaşlardır.

Netanyahu prostat olmuş ya da olmamış, üzüntü veya sevgi yok; ama savaşın bitmesini istiyorum. Fakat bu savaşın sebebi Yahudilerin hepsinden ziyade bir kısmı. Bu sebeple burada Yahudiliği tartışmak ek bir şey katmaz; aksine, destekleyenlerin de desteklememesine sebebiyet verebilir. Tartışılacak konu Yahudilik değil, savaştır. Bu savaşta sadece Orta Doğu'daki savaşlar değil, dünyadaki bütün savaşlardır.
Bende savaşın bitmesini istiyorum. Yazık oluyor bebeklere falan.

Bende savaşın bitmesini istiyorum. Yazık oluyor bebeklere falan.
Birleşmiş Milletler'den daha güçlü ve bütün dünyayı kapsayan bir sistem olmalı. Bu sistemde her ülkede belirli bir temsilci grubu ve bu temsilci grubunun özel bir birliği, gücü vesaire olmalı. Bunun sebebi başka ülkelerle savaş değil; zira kendi ülkesinde barışı riske atacak durumlar olursa onlarla mücadele etmeleri içindir. Bana göre dünya geneli barışın yöntemi bu. Mümkün mü? Bence evet, ama kolay değil.

Bu bebek katili ölse yerine zaten başka biri geçer. Adamlar bütün ortadoğu kendilerinin diyorlar, kanıt (!) olarak da yine kendilerinin yazdıkları kitapları gösteriyorlar (tevrat, talmud vb).