Çözüldü BIOS ayarı sonrası bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hazernag

Yetkin
Gigabyte anakart kullanıyorum. Valorant için secure boot özelliğini aktif etmem gerekiyordu. Bios'a girdiğimde zaten aktif olduğunu gördüm ve bir terslik vardır diye devre dışı bırakıp tekrar aktif ettim. Tekrar aktif edince "Güvenli yükleme sadece kullanıcı oturumunda açılabilir. PK anahtarı girince işlemi yeniden yapın"gibi bir şey diyordu. Güvenli önyükleme seçeneğinin altında ise bu anahtar ayarı vardı. Custom yapıp anahtar ayarlarına girdim ve PK yerindeki ayarı değiştirdim. Save ve exit yaptığımda ise bilgisayar açılmadı. İkide bir kendini yeniden başlatıyor. Ne yapmam lazım? BIOS'u bir şekilde default'a çekebilir miyim?

Çözüm
Gigabyte.bin olacak.
Sistem kapalı PSU açık olacak.
Anakartın arkasındaki BIOS portuna takılı olacak.

Bu şekilde çalışması gerekir.
BIOS pilini sökün veya CMOS reset yapın. Zaten Gigabyte anakartların brick olayım diye yırtılıyorlar. Secure Boot açacaksanız şu videoyu izleyin yeter.

Artı -1 Eksi
Normalde ekran kartınız UEFI destekli, böyle bir sıkıntı yaşamamanız lazım. BIOS'u tekrardan yazmayı çalışın. Ekran kartınız çift BIOS'u var. Switch üzerinden değiştirin.

Artı -1 Eksi
Pili çıkarıp sökmem veya CMOS resetlemem işe yaramadı. Qflash Plus deneyeceğim.

CMOS reset in ile yaramama ihtimali çok düşük bir ihtimal tekrar deneyin, yazdıklarımı yaparak.
  • Tüm kabloları çıkarın.
  • Güç tuşuna birkaç kez basın/basılı tutun 15 saniye.
  • CLR_CMOS ya da JBAT1 PIN'i olur bu pinleri tornavida ile temas ettir.
  • Tekrar güç tuşuna birkaç defa bas/basılı tut.
  • Sistem açılınca BIOS'da boot mode>uefı ayarını kontrol et.
Eğer CMOS Reset hala işe yarmadıysa BIOS yazdırmak gerek bunun için USB bellek ve anakartın rev. numarası lazım.
  • Anakartın sitesinden uygun rev. numarasından doğru sürümü indir.
  • .bin ya da.Fxx adlı dosyayı USB belleğe kopyala ve bu dosyanın adını> gigabyte.bin yap
  • Q-flash kullanarak BIOS'u yazdıralım şimdi:
    • USB belleği anakartın arka panelindeki beyaz/kırmızı USB porta tak.
    • Q-flash Plus butonuna bas (anakartta küçük bir siyah/kırmızı butondur).
    • BIOS LED'inin yanıp sönmesini bekle.
    • Yaklaşık 3–5 dakika sonra ışık durunca işlem biter.

Son düzenleme:
Normalde ekran kartınız UEFI destekli, böyle bir sıkıntı yaşamamanız lazım. BIOS'u tekrardan yazmayı çalışın. Ekran kartınız çift BIOS'u var. Switch üzerinden değiştirin.

Hocam merhaba,

Qbit flash ile biosu yeniden yükleyecektim fakat şöyle bir sorun oldu, çalışmıyor. Bilgisayara elektrik gidiyor orda sorun yok. Ama bios portuna takmama rağmen usb yi qflash plus tuşuna bastığımda bir şey olmuyor. Ama bilgisayarı açtığımda sürekli kendi kendini yenilemeye devam ediyor. Ekrana görüntü gelmiyor. Ve şöyle garip bir şey oluyor ki eskiden olmuyordu, bilgisayara hiç elektrik gitmese bile hala 15,20 saniye açık kalıyor. Şu anda bu sorunu nasıl çözebiliriz?

Brick yemişsiniz gibi hocam, ekran kartının çift BIOS var, Switch üzerinden değiştirin. Olmasa eğer soğuk su için derim.
RAM'leri birini söküp de deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…