Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hazernag

Yetkin
Gigabyte anakart kullanıyorum. Valorant için secure boot özelliğini aktif etmem gerekiyordu. Bios'a girdiğimde zaten aktif olduğunu gördüm ve bir terslik vardır diye devre dışı bırakıp tekrar aktif ettim. Tekrar aktif edince "Güvenli yükleme sadece kullanıcı oturumunda açılabilir. PK anahtarı girince işlemi yeniden yapın"gibi bir şey diyordu. Güvenli önyükleme seçeneğinin altında ise bu anahtar ayarı vardı. Custom yapıp anahtar ayarlarına girdim ve PK yerindeki ayarı değiştirdim. Save ve exit yaptığımda ise bilgisayar açılmadı. İkide bir kendini yeniden başlatıyor. Ne yapmam lazım? BIOS'u bir şekilde default'a çekebilir miyim?

Çözüm
Gigabyte.bin olacak.
Sistem kapalı PSU açık olacak.
Anakartın arkasındaki BIOS portuna takılı olacak.

Bu şekilde çalışması gerekir.
Brick yemişsiniz gibi hocam, ekran kartının çift BIOS var, Switch üzerinden değiştirin. Olmasa eğer soğuk su için derim.
RAM'leri birini söküp de deneyebilirsiniz.
Hocam ekran kartını çıkarıp qflash yapmaya çalıştım ama hiç bir led yanmadı. Bilgisayarı açıp deneyeyim dedim yine sonsuza kadar kendini yeniden başlatıyor bilgisayar. Ekran kartı varken de aynısıydı. Ekran kartı çalışmıyor diye bilgisayar kendini neden sürekli yeniden başlatsın ki? Hem qflash da çalışmıyorsa bence anakartta bi problem var. Elektrik gittiğinde bile hala çalışıyor bir de bilgisayar.

Brick olmuş hocam, dışarda müdahale edilmesi gerekiyor. Dediğimi yapar mısınız hocam? Ekran kartının Switch üzerinden BIOS'u değiştirin. Olmasa eğer dışardan tekrardan BIOS yazılması gerekli.

Hocam merhaba,

Qbit flash ile biosu yeniden yükleyecektim fakat şöyle bir sorun oldu, çalışmıyor. Bilgisayara elektrik gidiyor orda sorun yok. Ama bios portuna takmama rağmen usb yi qflash plus tuşuna bastığımda bir şey olmuyor. Ama bilgisayarı açtığımda sürekli kendi kendini yenilemeye devam ediyor. Ekrana görüntü gelmiyor. Ve şöyle garip bir şey oluyor ki eskiden olmuyordu, bilgisayara hiç elektrik gitmese bile hala 15,20 saniye açık kalıyor. Şu anda bu sorunu nasıl çözebiliriz?
Bir bardak soğuk su içip cihazı garantiye gönderin hocam.

Dosya Ekleri

• 8737-back-large.webp
    8737-back-large.webp
    116,1 KB · Görüntüleme: 52
CMOS reset ile görüntü alamadıysanız qflash+ ile BIOS yazmak şart.

Yönergeleri bire bir yerine getirirseniz başarılı olur.

Artı -1 Eksi
CMOS reset ile görüntü alamadıysanız qflash+ ile BIOS yazmak şart.

Yönergeleri bire bir yerine getirirseniz başarılı olur.

Yaptım. Arkadaşa gittim son sürüm qlfash'ı fat32 bellek ile uzantısını .bin olarak değiştirip bios portuna takıp qflash butonuna bastım ama hiç bir şekilde led yanmadı.