Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cansxxr

Yetkin
Ryzen 5 işlemciye geçeceğim için guncellemek için USB'ye BIOS dosyasını attım ve BIOS USB yerine taktım, ardından tuşa bastım fakat iki saniye filan yanıp söndü ve durdu, yanık duruyor. Sönmüyor, açmaya çalışmaktan da endişeleniyorum, sorun nedir, acabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@cansxxr, nasıl çözdüğünü de yaz istersen, belki senin durumunda olan başka kullanıcılar da görür ve faydalanır.

Normal kapattım açtım bilgisayarı ve açılırken DEL tuşuna basarak BIOS'a girdim ve tool kismindan en üst secenektekini seçip BIOS dosyasını çalıştırdim. Techolay YouTube hesabinda ASUS BIOS güncelleme diye izleyip görmek daha iyi ama ışık sabit, yanında sorun olmuyor ve kapatmak gerekiyor.
Anakartının ne olduğunu söylememişsin ama sanırım MSI marka bir anakart kullanıyorsun, zira "flashback" tabiri MSI anakartlarda var.

Aşağıya bıraktığım rehberde yazanların hepsini eksiksiz yaptın mı? Yani USB'nin FAT32 şeklinde biçimlendirilmesi ve BIOS dosyasının "MSI.ROM" şeklinde isimlendirilmesi dahil, her aşamanın eksiksiz bir şekilde yapıldığından emin ol.

Rehber:

Anakartının ne olduğunu söylememişsin ama sanırım MSI marka bir anakart kullanıyorsun, zira "flashback" tabiri MSI anakartlarda var.

Aşağıya bıraktığım rehberde yazanların hepsini eksiksiz yaptın mı? Yani USB'nin FAT32 şeklinde biçimlendirilmesi ve BIOS dosyasının "MSI.ROM" şeklinde isimlendirilmesi dahil, her aşamanın eksiksiz bir şekilde yapıldığından emin ol.

Rehber:

Hayir ASUS kullanıyorum ama sorunu çözdüm, QP Bilişim'den hiçbir şey almayın. Aldığım işlemci hem görüntü vermiyor hem de açılmış sanırım ki garip garip bir şeyler var demir yerinde.

Dosya Ekleri

• IMG_20240902_165911.webp
    IMG_20240902_165911.webp
    446,5 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_20240902_165907.webp
    IMG_20240902_165907.webp
    465,3 KB · Görüntüleme: 71
  • IMG_20240902_165904.webp
    IMG_20240902_165904.webp
    392,9 KB · Görüntüleme: 63
@cansxxr, nasıl çözdüğünü de yaz istersen, belki senin durumunda olan başka kullanıcılar da görür ve faydalanır.

Normal kapattım açtım bilgisayarı ve açılırken DEL tuşuna basarak BIOS'a girdim ve tool kismindan en üst secenektekini seçip BIOS dosyasını çalıştırdim. Techolay YouTube hesabinda ASUS BIOS güncelleme diye izleyip görmek daha iyi ama ışık sabit, yanında sorun olmuyor ve kapatmak gerekiyor.

Çözüm
Normal kapattım açtım bilgisayarı ve açılırken del tuşuna basarak BIOS girdim ve tool kisminden en üst secenektekini seçip BIOS dosyasını çalıştırdim. Techolay YouTube hesabinda ASUS BIOS güncelleme diye izleyip görmek daha iyi ama ışık sabit yanında sorun olmuyor kapatmak gerekiyor.
Demek ki BIOS'un kendi güncelleme aracıyla bunu yapmışsın. Normal şartlarda her zaman BIOS'un kendi güncelleme aracını kullan. Sonuçta kendine özel bir arayüzü var ve ekranda bir şeyleri görerek ilerlemek her zaman daha güvenli oluyor.

Flashback tuşu ile BIOS güncellemesini daha çok bilgisayarın açılmadığı senaryolarda gerçekleştir. Herhangi bir sebepten dolayı ekrana bir görüntü gelmiyorsa ve BIOS sıfırlanman/güncellemen o sorunu çözecek ise o zaman flashback tuşunu kullanarak BIOS yükle/güncelle.

Ayrıca evet, bu tarz işlemleri yapmadan önce sitede hazırlanmış rehberleri okuyarak veya videoları izleyerek önceden bilgi sahibi olup, rehberlere göre hareket etmek daha doğru sonuçlar verir sana.

Geçmiş olsun, iyi eğlenceler.