Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Rauf

Uzman
Günaydın,

B760 Gaming X ve diğer Gigabyte anakartların arka panelinde USB girişinde "BIOS flashback" yazan yer sadece BIOS güncellemesi için mi kullanılıyor?

Çözüm
Hayır, diğer USB portları gibi kullanabilirsiniz, sistem kapalıyken flashback butonuna basarsanız o özelliği aktif olur.
İşlemci yokken BIOS güncellemek için kullanılıyor. İşlemci varken BIOS güncellenemiyor o porttan. Onun dışında normal kullanabilirsin.
Bu bilgiden emin misiniz? Üreticiye göre değişken olabilir çünkü daha önce bileşenleri takılı sistemde bu özelliği kullandım.

Bu bilgiden emin misiniz? Üreticiye göre değişken olabilir çünkü daha önce bileşenleri takılı sistemde bu özelliği kullandım.
Ben denedim olmadı. Gigabyte B650M Gaming X AX anakart. Sonra araştırıp işlemci yokken aktifleştiğini öğrendim. Diğer portlar üzerinden BIOS güncelliyorum bu yüzden.

Ben denedim olmadı. Gigabyte B650M Gaming X AX anakart. Sonra araştırıp işlemci yokken aktifleştiğini öğrendim. Diğer portlar üzerinden BIOS güncelliyorum bu yüzden.
Şimdiye kadar o porttan işlem yapan kimseden işlemcinin sökülü olması gerektiğini okumadım.
Meraklandığım için yapay zakaya sorduğum soruda verilen cevap:
Bu özellik var ise işlemci olmadan da BIOS üzerinde işlem gerçekleştirilebilir diyor. Bu cavaptan anladığım şey normalde bu işlemin işlemci takılı iken yapıldığı.
Yine de işlemci taklı iken sorun çıkması halinde yazmış olduğunuz şey dikkate alınmalı ve işlemci sökülerek de denenmeli.

@dolob,

İlla işlemcisiz denenecekse soğutucuyu ve işlemciyi sökmeye gerek yok, işlemci güç beslemesini çıkarın yeter, işlemcinin olup olmaması bu güncellemeye etki etmiyor, flashback olayının işi anakartla, diğer donanımlarla değil.