Gigabyte B850M Force anakart kullanıyorum. Aslında bu sorun BIOS'u F7'ye güncellememle başladı. Şu an F8a sürümündeyim. Yani iki aya yakın zamandır var. Çok kafama takmadım ama bunun sebebi nedir merak ediyorum ve arama yapmama rağmen nasıl eski haline getirileceği hakkında bir çözüm bulamadım. Monitörüm 4K çözünürlükte ve BIOS çözünürlüğü F7'ye güncelleme yapmadan önce 4K çözünürlükteydi. Şimdi bunu tekrar 4K yapmak istiyorum ama çözüm bulamadım. 4K monitörde 1080p çok kötü görünüyor ve pikselleşmeler göze batıyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Gigabyte B850M Force anakart kullanıyorum. Aslında bu sorun BIOS'u F7'ye güncellememle başladı. Şu an F8a sürümündeyim. Yani iki aya yakın zamandır var. Çok kafama takmadım ama bunun sebebi nedir merak ediyorum ve arama yapmama rağmen nasıl eski haline getirileceği hakkında bir çözüm bulamadım. Monitörüm 4K çözünürlükte ve BIOS çözünürlüğü F7'ye güncelleme yapmadan önce 4K çözünürlükteydi. Şimdi bunu tekrar 4K yapmak istiyorum ama çözüm bulamadım. 4K monitörde 1080p çok kötü görünüyor ve pikselleşmeler göze batıyor.
ASUS BIOS'taki gibi Full HD Mode eklenmiş olabilir. Kontrol ettin mi ilgili kısımdan?
Öyle bir bölüm mü var mış? ASUS'ta nerede o bölüm?ASUS BIOS'taki gibi Full HD Mode eklenmiş olabilir. Kontrol ettin mi ilgili kısımdan?
@Ayhan Dönmez @Recep Baltaş
İlginç bir şey fark ettim. dGPU modu kapalıymış ve sanırım büyük ihtimalle ondan kaynaklı gibi. Fakat ilginç olan şu ki dGPU’yu Enabled yapıp onaylayıp çıkmama rağmen BIOS’a girince kapalı görünüyor. Yani açılmıyor. Sebebi ne olabilir?
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Öyle bir bölüm mü var mış? ASUS'ta nerede o bölüm?
@Ayhan Dönmez @Recep Baltaş
İlginç bir şey fark ettim. dGPU modu kapalıymış ve sanırım büyük ihtimalle ondan kaynaklı gibi. Fakat ilginç olan şu ki dGPU’yu Enabled yapıp onaylayıp çıkmama rağmen BIOS’a girince kapalı görünüyor. Yani açılmıyor. Sebebi ne olabilir?
Gigabyte'dan her şey beklenir.
dGPU BIOS'ta birkaç yerde olabilir Gigabyte'da, Search'ten bak.
Discrete şeklinde ayrı bir ayarı vardır belki. GFX şeklinde arat, bunu da Disabled yap. Bu GFX_OFF ayarı bulunduğu menüyü incele. Ek ayarlar var o kısımda. AMD'nin kendi menüsü.
Son düzenleme:
dGPU sadece AMD CBS/NBIO Common Options bölümünde var. Yani tek. GFX_OFF otomatikti kapattım. Anlaşılan Gigabyte BIOS’u bozmuş.Gigabyte'dan her şey beklenir.Yorum yapamıyorum. FHD vs. diye arat, ASUS'ta Tools kısmında.
dGPU BIOS'ta birkaç yerde olabilir Gigabyte'da, Search'ten bak.
Discrete şeklinde ayrı bir ayarı vardır belki. GFX şeklinde arat, bunu da Disabled yap. Bu GFX_OFF ayarı bulunduğu menüyü incele. Ek ayarlar var o kısımda. AMD'nin kendi menüsü.
Benzer bir konu var ama çözüm bulunamamış.
Sistemi ilk kurduğum vakitlerde böyle değildi fakat sonradan bu şekilde çözünürlüğü değişti BIOS ekranının. Bunu nasıl düzeltebilirim?
Dosya Ekleri
- Makaleler
- 1
dGPU sadece AMD CBS/NBIO Common Options bölümünde var. Yani tek. GFX_OFF otomatikti kapattım. Anlaşılan Gigabyte BIOS’u bozmuş.
Benzer bir konu var ama çözüm bulunamamış.
Sistemi ilk kurduğum vakitlerde böyle değildi fakat sonradan bu şekilde çözünürlüğü değişti BIOS ekranının. Bunu nasıl düzeltebilirim?
![]()
![]()
GFX_OFF ayarı Enabled alman lazım. Gigabyte BIOS ile alakalıdır, bir mevzusu vardır. Elimde olmadığından kurcalayamadım, yorum yapamıyorum o yüzden. Destek birimine yaz, çözüm sunacaklardır. Gigabyte'ın da bu yanı çok kötü, ASUS'ta böyle sorunlar göremezsin mesela. ASUS'ta da sadece üst segment kartlara özeniyorlar. 30K çıkamıyorsan ASUS almak da bana pek mantıklı gelmiyor. Geriye de Gigabyte dışında seçenek kalmıyor.
CSM kapatmanız lazım. Genelde CSM açılınca BIOS çözünürlüğü VGA moduna geçer.
Linkini verdiğim MSI'da da aynı sorun var.GFX_OFF ayarı Enabled alman lazım. Gigabyte BIOS ile alakalıdır, bir mevzusu vardır. Elimde olmadığından kurcalayamadım, yorum yapamıyorum o yüzden. Destek birimine yaz, çözüm sunacaklardır. Gigabyte'ın da bu yanı çok kötü, ASUS'ta böyle sorunlar göremezsin mesela. ASUS'ta da sadece üst segment kartlara özeniyorlar. 30K çıkamıyorsan ASUS almak da bana pek mantıklı gelmiyor. Geriye de Gigabyte dışında seçenek kalmıyor.
CSM kapalı zaten ama çözüm yok gibi.CSM kapatmanız lazım. Genelde CSM açılınca BIOS çözünürlüğü VGA moduna geçer.
- Makaleler
- 1
Linkini verdiğim MSI'da da aynı sorun var.
CSM kapalı zaten ama çözüm yok gibi.
@elninolaz @MAH0A Sizde son durum nedir? FHD aktif mi?
@elninolaz @MAH0A Sizde son durum nedir? FHD aktif mi?
Bende herhangi bir sorun yok. 9700X MSI B850 Mortar son versiyon BIOS herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
7500F MSI B850 Mortar sistem no problem.
Ayhan bey selam,
Yeğenimin PC deyim son BIOS'u yükledim.
Mixed açıldı ZenTimings durum bu şekilde
9700X
MSI B850 Mortar
Eski Norm
Yeni Mix
@Ayhan Dönmez
Ayhan hoca burayada bakar mısın müsait olunca?
@Ayhan Dönmez
Yeğenimin PC deyim son BIOS'u yükledim.
Mixed açıldı ZenTimings durum bu şekilde
9700X
MSI B850 Mortar
Eski Norm
Yeni Mix
@Ayhan Dönmez
Ayhan hoca burayada bakar mısın müsait olunca?
@Ayhan Dönmez
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
Oyunlarda high ve ultra grafik seçenekleri arasında ciddi fark var mı?
- Unlishimaide
-
-
-
-