Furkanxxr

Çalışkan
Merhaba. Bilgisayarıma desteği bitecek diye Windows 11 kurdum.
  • RTX 3060
  • Ryzen 5 5500
  • MSI B450M-A Pro Max
Güncel olsun diye son olarak BIOS'u da güncel tutmak istemiştim. Önemli sonuçta. Fakat istediğim gibi gitmedi. Kurduktan sonra bilgisayar "Kendini otomatik onarıma hazırlıyor" diye kaldı. Sıfırlamaya çalışıyorum, "Sürücü kilitli" diyor. BIOS'tan başka ayar deniyorum. YouTube'da ne varsa, CMD falan filan denedim. "Sorun gider" diyorum, hiçbir şey yaramadı. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan birisi bana lütfen yardım edebilir mi? Bilgisayar kaldı ve buradan çıkaramıyorum onu. Yardımcı olursanız çok sevinirim. 🙏🙏

Önemli dosyalarınız yoksa format atın. Varsa da C sürücüsünü silmeden üstüne tekrar kurun, eski Windows, Windows.old klasörüne taşınır.

Sağ olun Recep hocam ama ne kadar denesem de her şeyi silmek durumunda kaldım. Ustune kurmaya izin vermedi Windows. Windows 11 Home sürümünü tekrar kurmayı denedim bu sefer de kurulum bitimine yakin Windows 11 yuklemesi basarisiz oldu diye bir hata alıyorum ve şimdi de normal acmaya çalıştığımda görselde gönderdiğim hatayı alıyorum. Alt tarafı bir BIOS güncelledim ne yapacağım bilmiyorum. Acaba Windows 10 kursam sonra tekrar Windows 11 yapsam duzelir mi? Tabii siz daha iyi bilirsiniz.

ltavpk0.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarlarında olması lazım, kurcala.
Bulamazsan anakarttaki BIOS pilinin yanındaki 2 PIN'i kısa devre yaparak veya pili çıkarıp birkaç dakika bekle.

Hee BIOS pili çıkarmayı dun denedim 30 dakika kadar beklettim yine taktim bir şeye yaramadi. TPM de BIOS'ta herhalde. Bir ona bakayım ben abi. İşin komik tarafı da benim yasadigimi yaşayan biri yok YouTube'da falan. Çok garip yani BIOS güncelleyip nasıl bilgisayar bozulabilir aklım almıyor.