BIOS güncellemesinden sonra sistem kendi kendini resetliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Berduush
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 101
  • Etiketler Etiketler
    occt test

Berduush

Gelişen
Valorant gibi basit bir oyunda karşıma adam çıktıgı zaman takılma donma problemleri yaşıyorum. BIOS güncelledikten sonra oldu daha öncesine yine aynı sistemle bir problem yaşamıyordum ve bazen sistem kendi kendine tık diye reset atıyor yük altında değilken bile. Bir de fan ayarını elle %60'a çektim karta dokundugumda yanıyordu bir süre sonra reset attı yine.

PSU'da sorun oldugunu düşünüyordum ancak şöyle bir test yaptım sonuçlar aşağıda sizce iyi mi kötümü bu arada işlemcide BIOS'tan kombo Strike 3 açık. Kombo Strike açık olmadan da arada bir kendini resleyebiliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    93,3 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    101,1 KB · Görüntüleme: 33
Birkaç yerde gördüm emin olmamakla beraber eski BIOS sürümünü yüklemek sıkıntı olabiliyormuş hocam bir sorun cıkmasın :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Kombo Strike 3 bende de sistemin rastgele zamanlarda resetlenmesine sebebiyet veriyor. Olay görüntüleyicisinden bakın WHEA-Logger hata girdileri varsa sisteminiz Kombo Strike sebebiyle reset ediyordur kendini. Tavsiyem Kombo Strike'ı benim gibi kapatmanız sonra kontrol edin herhangi bir kapanma olacak mı? Yoksa bu durum çözülecek mi? Bu şekilde öğrenebilirsiniz.

Valorant gibi basit bir oyunda karşıma adam çıktıgı zaman takılma donma problemleri yaşıyorum. BIOS güncelledikten sonra oldu daha öncesine yine aynı sistemle bir problem yaşamıyordum ve bazen sistem kendi kendine tık diye reset atıyor yük altında değilken bile. Bir de fan ayarını elle %60'a çektim karta dokundugumda yanıyordu bir süre sonra reset attı yine.

PSU'da sorun oldugunu düşünüyordum ancak şöyle bir test yaptım sonuçlar aşağıda sizce iyi mi kötümü bu arada işlemcide BIOS'tan kombo Strike 3 açık. Kombo Strike açık olmadan da arada bir kendini resleyebiliyor.
Yeni nesil sistemlerde BIOS Flashback ayarı olur, eski sürüme geri dönebilmek için.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt