Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba, dün sabah sorunsuzca Valorant oynarken (TPM var) BIOS'tan RAM bellek ayarları vs. yaptım ve saatlerimi aldı. Günün sonunda Valorant'a girdiğimde VAN9001 hatası yani TPM 2.0'ın aktif olmadığını gördüm. "tpm.msc" ile kontrol ettiğimde doğruladım. Aynı şekilde defender>güvenlik işlemcisi bölümünde de TPM yok gözüküyor. Aygıt yöneticisinde ise "gizli aygıtlar" seçeneğini açınca silik bir şekilde çıkıyordu.

İşin anormal tarafı ise şu: Ben en başta BIOS'u sıfırladım, AMD FTPM'i açtım (Firmware ve discrete olanların hepsini denedim. Hatta discrete olanını seçince otomatik Firmware olarak çeviriyordu yeniden başlatınca), Secure Boot'u açtım (standart ve Custom hepsini denedim), Windows UEFI modda açılıyor.
Bellek bütünlüğünü devre dışı bırakıp denedim ama yine aynı.
Aklıma gelen bunlar ama kısacası her şeyi yaptım ama TPM yok gözüküyor. Dün gece bayağı bir uğraştım araştırdım ama hiçbiri işe yaramadı. En son 2 gün önce gelmiş olan BIOS güncellemesini gördüm ve heyecanla yaptım ama nafile... Yine aynı.

Yardımlarınız için teşekkürler.

Anakartım: ASUS B650M-K
İşlemcim: R5 7600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Enable Firmware TPM yapıp save&exit yaptıktan sonra ne oluyor tekrar BIOS'a girdiğinizde? Enabled durumda mı duruyor yoksa Disabled'a mı geçiyor?

Bu şekilde çözdünüz mü peki?
Servise vermek için işlemciyi söktüm. Servise gitti ve sorun yok dendi. Sistemi geri topladığımda ise TPM sıfırlandı benzeri bir uyarı ekranı çıktı. Orada anladım aslında sadece işlemciyi çıkar-tak'ın işe yaradığını. Deneyin.