BIOS Update invalid image hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ahmetpvp
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 66
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    bios update

Eskiden zaten içeriği vardı. Bu konuyu açtıktan sonra Rufus'la sıfırladım. E600>E600>(Dosyalar)

Kusura bakmayın tam olarak ne yapacağımdan emin olamadım USB'ler de bir hard disk mi sayılıyor.
Tek bir tane USB takılı fakat mouse klavye onları da mı algılıyor.

Oraya ne yazacağımı söyleyebilir misiniz?
Teşekkür ederim.

Bu arada sanırsam kasanın arkasında bir tane clear cmos tuş olması lazım fakat bulamadım.
Kasayı çıkarıp mı anakart üzerinden işlem yapmam lazım?

Size ait olmayan bir ekran görüntüsünden ne yazacağınızı söyleyemem. USB'den sistemi başlatıp EFI Shell'e vardığınızda muhtemelen fs0, USB belleğiniz olacak. EFI Shell'e fs0 yazıp Enter'a bastığınızda belleğe geçiş yapmanız gerek.

O ekrandaki girdilere bakıp USB belleğinizi tanımlayabilirsiniz. Orada sadece depolama aygıtları olur.

Bana ait.

Teşekkürler baktığınız için şimdi tüm yapacaklarımız bitti mi?
Yani "fs3" + Enter

Sonrasından gelen yere ise sadece "Update.nsh" yazıyoruz ve bekliyoruz
İşlem bittikten sonra "Update_2.nsh" yazıyoruz ve bekliyoruz işlem bitiyor
Sonra ne yapıp kapatıyoruz?
Ha birde aşağıda startup.nsh yazıyor onu anlayamadım ilk defa shell görüyorum. Bi alakası var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
startup.nsh EFI Shell'i pas geçip sistemi açıyor olabilir. Esc'ye basıp pas geçebilirsiniz.

Aşağı yukarı yöntem böyle olmalı. İki tane Update olduğu için çok emin olamadım ama önce birini, sonra da diğerini yapmak gerek gibi.

Bir sn bekleyin. Başka bir konu buldum. Orada sorun yaşayan olmuş. Yazacağım.

Güncelleme: Deneyin, hata alabilirsiniz. Hataları paylaşın, ben ayrı bir rehber yapacağım. Hatalar sistemi bozmaz.

Son düzenleme:

2 tane Update dosyası olması anormal bir durum mu?

O halde bu işte bir tuhaflık var.

Zaten Casper'dan doğru düzgün bir bilgi de alamadım. Dosyayı attıktan sonra teknik servis e göndermem dışında bir şey demediler.
Bu arada Valorant oynamak istediğim için BIOS'u güncellemeyi düşünüyorum. Secure boot "Enabled" fakat msinfo32 de Kapalı.
Valorant oynamak istediğim için 2 hafta servisten gelmesini bekleyemem. Düzelteceklerinden bile emin değilim bazı firmaların format atıp geri yolladıkları oluyor.

Tamamdır. Rehber bitince haber ederim size.

İlk rehber hazır:

İkinci rehber de hazır ki bununla artık sorunsuz güncelleyebilmeniz lazım:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…