Eskiden zaten içeriği vardı. Bu konuyu açtıktan sonra Rufus'la sıfırladım. E600>E600>(Dosyalar)
Kusura bakmayın tam olarak ne yapacağımdan emin olamadım USB'ler de bir hard disk mi sayılıyor.
Tek bir tane USB takılı fakat mouse klavye onları da mı algılıyor.
Oraya ne yazacağımı söyleyebilir misiniz?
Teşekkür ederim.
Bu arada sanırsam kasanın arkasında bir tane clear cmos tuş olması lazım fakat bulamadım.
Kasayı çıkarıp mı anakart üzerinden işlem yapmam lazım?
Size ait olmayan bir ekran görüntüsünden ne yazacağınızı söyleyemem. USB'den sistemi başlatıp EFI Shell'e vardığınızda muhtemelen fs0, USB belleğiniz olacak. EFI Shell'e fs0 yazıp Enter'a bastığınızda belleğe geçiş yapmanız gerek.
O ekrandaki girdilere bakıp USB belleğinizi tanımlayabilirsiniz. Orada sadece depolama aygıtları olur.
Size ait olmayan bir ekran görüntüsünden ne yazacağınızı söyleyemem. USB'den sistemi başlatıp EFI Shell'e vardığınızda muhtemelen fs0, USB belleğiniz olacak. EFI Shell'e fs0 yazıp Enter'a bastığınızda belleğe geçiş yapmanız gerek.
O ekrandaki girdilere bakıp USB belleğinizi tanımlayabilirsiniz. Orada sadece depolama aygıtları olur.
USB bellekten boot edince karşınıza çıkan görüntü bu mu? Eğer bu ise burada USB bellek yok. Yani demek istediğim bellekten boot edince karşınıza çıkan görüntü lazım.
USB bellekten boot edince karşınıza çıkan görüntü bu mu? Eğer bu ise burada USB bellek yok. Yani demek istediğim bellekten boot edince karşınıza çıkan görüntü lazım.
Teşekkürler baktığınız için şimdi tüm yapacaklarımız bitti mi?
Yani "fs3" + Enter
Sonrasından gelen yere ise sadece "Update.nsh" yazıyoruz ve bekliyoruz
İşlem bittikten sonra "Update_2.nsh" yazıyoruz ve bekliyoruz işlem bitiyor
Sonra ne yapıp kapatıyoruz?
Ha birde aşağıda startup.nsh yazıyor onu anlayamadım ilk defa shell görüyorum. Bi alakası var mı?
2 tane Update dosyası olması anormal bir durum mu?
O halde bu işte bir tuhaflık var.
Zaten Casper'dan doğru düzgün bir bilgi de alamadım. Dosyayı attıktan sonra teknik servis e göndermem dışında bir şey demediler.
Bu arada Valorant oynamak istediğim için BIOS'u güncellemeyi düşünüyorum. Secure boot "Enabled" fakat msinfo32 de Kapalı.
Valorant oynamak istediğim için 2 hafta servisten gelmesini bekleyemem. Düzelteceklerinden bile emin değilim bazı firmaların format atıp geri yolladıkları oluyor.
EFIFlash.efi, Gigabyte anakartların BIOS'unu güncellemek için kullanılan bir araçtır. Gigabyte kısa süre önce Z390 platformu için DOS tabanlı BIOS flaşlama aracı EFIFlash v0.80'i piyasaya sürdü, ancak 100/200/300 serisi Intel yonga setlerinin [Düzenleme: ve v0.87 kullanan 400 serisi] yanı sıra...