EFIFlash.efi, Gigabyte anakartların BIOS'unu güncellemek için kullanılan bir araçtır. Gigabyte kısa süre önce Z390 platformu için DOS tabanlı BIOS flaşlama aracı EFIFlash v0.80'i piyasaya sürdü, ancak 100/200/300 serisi Intel yonga setlerinin [Düzenleme: ve v0.87 kullanan 400 serisi] yanı sıra...
Teşekkürler,
İlk rehberdeki son kısımda anlattığınız reset komudu çıkış yapmamıza sağlıyor sanırsam.
Yapmam gereken "FS0" + enter, "dir" +enter ve Update.nsh sonrasında ise Update_2.nsh yazdıktan sonrasında Update işlemi bitince reset yazıp Windows'u açmam, değil mi?
Ayrıca diğer rehberde EFI Shell üzerinden güncelleme işlemini kolaylaştıran bir yazılım mı?
EFIFlash.efi, Gigabyte anakartların BIOS'unu güncellemek için kullanılan bir araçtır. Gigabyte kısa süre önce Z390 platformu için DOS tabanlı BIOS flaşlama aracı EFIFlash v0.80'i piyasaya sürdü, ancak 100/200/300 serisi Intel yonga setlerinin [Düzenleme: ve v0.87 kullanan 400 serisi] yanı sıra...
Çok teşekkür ederim bir rehber hazırladığınız için fakat kafam çok karıştı neden ikinci Update dosyasını çalıştırıyorum.
Ben direkt alttakini kullanmak istiyorum olur mu?
Eğer olursa;
Efiflash.EFI'yi silmeliyim değil mi?
Sonrasında şu adımları izlemek;
Boot Menu > Select USB > Shell > FS3(değişebiliyor) > efiflash.EFI H510MHYP16.F16 yazıp işlem bitince reset komudunu çalıştırmak.
Konuyu neden hala uzattığınızı anlamakta güçlük çekiyorum. Bu, siz başarılı veya başarısız bir deneme yapıp onun sonucunu buraya yazana kadar atacağım son mesaj olacak.
Efiflash zaten BIOS güncelleme işlemini yapıyor. O yüzden FPT kullanmaya gerek yok. İçine neden konulmuş hiçbir fikrim de yok.
Update.nsh, FPT'yi tetiklerken Update_2.nsh ise EFIFlash'ı tetikliyor. O yüzden sadece Update 2 çalıştırmak yeterli olmalı.
efiflash.efi dosyasını silip, modlanmış dosyayı da ismini değiştirmeden öyle bırakırsanız efiflash.EFI H510MHYP16.F16 komutu çalışmaz.
Update_2.nsh içeriği zaten BIOS güncelleme için yeterli komutu içeriyor: efiflash.efi H510MHYP16.F16 \NoOemId
Konuyu neden hala uzattığınızı anlamakta güçlük çekiyorum. Bu, siz başarılı veya başarısız bir deneme yapıp onun sonucunu buraya yazana kadar atacağım son mesaj olacak.
Efiflash zaten BIOS güncelleme işlemini yapıyor. O yüzden FPT kullanmaya gerek yok. İçine neden konulmuş hiçbir fikrim de yok.
Update.nsh, FPT'yi tetiklerken Update_2.nsh ise EFIFlash'ı tetikliyor. O yüzden sadece Update 2 çalıştırmak yeterli olmalı.
efiflash.efi dosyasını silip, modlanmış dosyayı da ismini değiştirmeden öyle bırakırsanız efiflash.EFI H510MHYP16.F16 komutu çalışmaz.
Update_2.nsh içeriği zaten BIOS güncelleme için yeterli komutu içeriyor: efiflash.efi H510MHYP16.F16 \NoOemId
Kusura bakmayın ama bende sizi anlamakta güçlük çekiyorum bilmediğim şeylerden bahsediyorsunuz.
Efiflash.efi'yi sildim, indirdiğim sürümün adını değiştirdim artık adı Efiflash.efi gözüküyor.
"Efiflash.efi H510MHYP16.F16" şimdi bu komutu denemeye gidiyorum umarım sorun çıkmaz.
Düzenleme: NSH dosyasını not defteri ile açınca dediğinizi anladım.
Shell'e giriş yaptım fakat fs3 yazdığımda hata verdi.
Hata: 'fs3' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.
Belki fs3: yazıyoruzdur diye yazdım fakat fs3? oldu bende bozmayayım diye reset yaptım.
Evet, reset yazınca kapatıp yeniden açıyor tekrar beni Shell'e gönderiyor.
Shell açıkken USB'yi çekmek istemediğimden kapatıp yapıyordum.
Evet yeterli diye düşünüp alttakilere hiç bulaşmadım warm ve cold boot bilmediğim terimler olduğundan.
Tamamdır,
Öncelikle FS3 + ("Shift + L": Eşit oluyor):
"Dir" yazdım dosyalar sıralandı.
error.txt vardı sadece o yoktu diğer tüm dosyalar sıralandı renkler doğruydu.
Update_2.nsh komudu çalıştırdı.
Şöyle bir görünüm vardı: (-ler normal yazması gerekeni yazıyor yazmaya gerek duymadım)
100% olunca direkt Shell kapandı.
Sanırım yeniden başlattı aynı yere attı bilgisayarı tuşuyla kapattım USB'yi çıkardım ve şu an Windows'tayım.
Fakat msinfo32 güncel olmadığını söylüyor.