Doge 23

Üstün
Makaleler
1
Sistemde M.2 ve SATA SSD'ye Windows kurulu. Şimdiye kadar her iki Windows kurulu diski de BIOS'tan seçim yaparak sorunsuz kullanıyordum.

Her zaman olduğu gibi SATA SSD'ye geçiş yapmak için BIOS'tan diski seçtim ama SATA SSD'de kurulu olan Windows'u açmadı ve direkt M.2 SSD'ye kurulu olan Windows'u açtı. Tekrar BIOS'a girip M.2'yi devre dışı bırakıp yine SATA'yı seçtim ve sistem başlarken Windows'u açmayıp BIOS'a attı. Ama bu sefer BIOS disk listesinde SATA SSD silinmişti, sadece M.2 görünüyordu. Anakarttan M.2 SSD'yi söktüp denediğimde sorunsuz bir şekilde SATA SSD'de Windows açılabildi. Sistem, M.2 SSD takılıyken SATA SSD'yi boot esnasında görmüyor.
Tüm sürücüler güncel, BIOS güncel, temiz format atıldı, ısınma sorunu yok, disk kapasitesi dolu değil, sistemde virüs yok, kablo bağlantılarında ve bileşen montajlarında sorun yok, korsan program yok.
Bi' umut dosyalar bozuktur diye SATA SSD'yi formatladım ama sonuç değişmedi. Programlardan baktığım kadarıyla bir hata yok. Hatta M.2 SSD'den Windows'a girince SATA'nın dosyalarına erişebiliyorum. Sadece boot edemiyorum yukarıda yazdığım gibi. Şimdiye kadar güncelleme dışında hiçbir kablo ve bağlantılara dokunmadım.
  • Anakart: ASUS ROG B550-E
  • M.2 SSD: Samsung 980 Pro
  • SATA SSD: Samsung 970 Evo
Fikirlerinize açığım.

Son düzenleme: