Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

thesnakeee

Başarılı
Merhaba arkadaşlar,

Ofis için bir bilgisayar aldık Gaming.Gen.TR'den Raptor-4090 128 GB RAM ve 2 TB Samsung 990 Pro SSD upgrade ile.

Aldığımız RAM'ler
Corsair Vengeance RGB 64 GB (2x32 GB) 6000MHz CL40 AMD EXPO

RAMler 4200 MHz olarak çalışıyor BIOS'a giriyorum XMP Profile 1 seçip kaydedip çıkıyorum bu sefer anakartta DRAM lambası sarı yanıyor ve bilgisayar açılmıyor. Tekrar kapatıp BIOS'a girip XMP kapattıktan sonra açılıyor.

Ben bu RAMleri nasıl 6000 MHz çalıştırabilirim?

Ekleme: RAM kutularına baktım For AMD yazıyor, sadece AMD işlemcilerde mi 6000 MHz olarak kullanabiliyorum bunu? Yanlış RAM mi aldım?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler AMD içinse problem bununla ilgili olabilir. Bir de BIOS güncellemesi yaptınız mı? Yeni PC sonuçta muhakkak yeni BIOS sürümü vardır.

İlk olarak BIOS güncellemesi yapmanız gerek.

Anakart ASUS ROG STRIX Z790-H Gaming Wi-Fi. BIOS sürümü 2301'di geldiğinde şimdi güncelledim 2402 yaptım yine aynı sorun. XMP'yi Enabled yapınca sistem başlamıyor. DRAM lambası sarı olarak yanıp kalıyor

Dosya Ekleri

• IMG_1735.webp
    IMG_1735.webp
    437,7 KB · Görüntüleme: 117
  • IMG_1736.webp
    IMG_1736.webp
    418,9 KB · Görüntüleme: 151
Intel Default Extreme olmasın. Bir de SS'de XMP seçenekleri göremedim.

Intel default settings- performance olarak değiştirdim XMP seçeneklerini yükledim şimdi.
Ekleme: Bu arada aldığım yer mail atmış sistemin stabil çalıştırdığı MHz oranı 5600 MHz olarak. Intel linki göndermişler bu yüzden mi 6000 MHz olarak çalıştıramadım?

Intel Default Extreme olmasın. Bir de SS'de XMP seçenekleri göremedim.

Manuel olarak mı ayarlamam gerekiyor acaba?

Dosya Ekleri

• IMG_1738.webp
    IMG_1738.webp
    876,7 KB · Görüntüleme: 151