Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bu ayar BIOS'tan overclock yapmaya yarıyor. Eğer normal modu seçerseniz anakartınızın otomatik olarak sunmuş olduğu ayarları kullanırsınız ve pek bir şeyi değiştiremezsiniz. Eğer "expert" modu seçerseniz neredeyse tüm ayarlarla manuel olarak oynayabilirsiniz. Yani mesela CPU voltajı, frekansı gibi ayarlarla oynayabilirsiniz. Expert modu biraz daha tecrübeli tarafa hitap ediyor yani. Yoksa sisteme zarar verme ihtimaliniz var.
Sisteme zarar vermediğin sürece garanti dışı kalacağını sanmıyorum. Isınma yoksa zarar da vermez. Zaten OC ayarları sıfırlanabiliyor. Farkına bile varmazlar.
Nasıl? @Kedicik
Yani ikisi de kapalı olur diye düşünmüştüm. Benim hatam. Biraz daha araştırdım ve varsayılan olarak normal mod oluyormuş genelde. Expert modda farklı bir ayar yapıldıysa bile normal moda alıp ayarları normale çekebilirsiniz. Siz bilgisayarı aldığınızda Expert modda mıydı yoksa siz mi değiştirdiniz?
Yani ikisi de kapalı olur diye düşünmüştüm. Benim hatam. Biraz daha araştırdım ve varsayılan olarak normal mod oluyormuş genelde. Expert modda farklı bir ayar yapıldıysa bile normal moda alıp ayarları normale çekebilirsiniz. Siz aldığınızda expert modda mıydı yoksa siz mi değiştirdiniz?
Ben aldigimda expert geldi sonra XMP'nin acik oldugunu fark edip firma ile iletisime gectim XMP'nin onlarin acmadigini soylediler, bilmiyorum ne oldugunu. @Kedicik
Eğer firma açmış olsaydı özel ayar yaptıklarını söylerdim ama belirsiz durum. İsterseniz normal moda çekin ama ısınma ve FPS kaybı yoksa çok ellemenize gerek yok.Ben aldigimda expert geldi sonra XMP'nin acik oldugunu fark edip firma ile iletisime gectim XMP'nin onlarin acmadigini soylediler, bilmiyorum ne oldugunu.
chewdra
Başarılı
Bak başladın yine
Cevap verme çıkamazsın işin içinden.Eğer firma açmış olsaydı özel ayar yaptıklarını söylerdim ama belirsiz durum. İsterseniz normal moda çekin ama ısınma ve FPS kaybı yoksa çok ellemenize gerek yok.
Bak başladın yine.
Cevap verme çıkamazsın işin içinden.
Oyle deme ama.
- Makaleler
- 3
Ne olduğunu bilmiyorsan dokunmaman gereken bir ayar demektir.
chewdra
Başarılı
Neyi demeyim? 210 mesajın var. 209'u O.C yaptım mı? Garantim bitti mi?
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne olduğunu bilmiyorsan dokunmaman gereken bir ayar demektir.
Bu benim tek problemim.
Zihin hastasiyim.