Yaklaşık 4 ay önce hazır sistem aldım. İşim gereği aldığım sistemin başına çok oturamadım. Son bir aydır bilgisayarda vakit geçiriyorum ancak bir sorunum var. Bilgisayar rastgele bir zamanda kendine reset atıyor. Reset attıktan sonra mavi ekran almıyordum ancak son üç gündür mavi ekran hatası da alıyorum. Bazen oyun oynarken reset atıyor bazen de internette haber okurken reset atıyor.
RAM ve PSU'dan şüphelendim ve RAM için MemTest86, PSU için OCCT Power testi yaptım. Son üç gündür aldığım mavi ekran hataları ise şunlar: ''SrtTrail.txt ve Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor'' hatası. Bugün yaşadığım senaryo şöyle: Bilgisayarımı açtım araba ilanlarına bakmak için Chrome uygulamasına girdim aradan 5-6dk geçti bilgisayar reset attı. Windows kilit ekranı gelmeden 2 defa daha attı ve ''Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor'' hatasını aldım. Ardından bu konuyu yazarken bir daha reset attı, iki defa Windows kilit ekranına gelmeden tekrar resetledi ve mavi ekran gelmeden Windows açıldı. Sorunum bu şekildedir cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Yazılımsal olabilir gibime geldi. Format atmayı denediniz mi? Özel bilgileriniz yoksa bir deneyin. Eğer sorun devam ederse benim tercihim PSU'dan yana olur.
Yazılımsal olabilir gibime geldi. Format atmayı denediniz mi? Özel bilgileriniz yoksa bir deneyin. Eğer sorun devam ederse benim tercihim PSU'dan yana olur.
Benim cihazımda da aynı sorun var, Linux indirip normal şekilde çalıştırdığımda bazen daha sistemin açılış kısmında kapanıyordu. Sorunun işlemci olduğunu öğrendim, bu nedenle işlemci frekansını düşürmekten başka çarem kalmadı. Daha az performanslı kullanıyorum şu an. Siz de şansınızı deneyebilirsiniz.
Benim cihazımda da aynı sorun var, Linux indirip normal şekilde çalıştırdığımda bazen daha sistemin açılış kısmında kapanıyordu. Sorunun işlemci olduğunu öğrendim, bu nedenle işlemci frekansını düşürmekten başka çarem kalmadı. Daha az performanslı kullanıyorum şu an. Siz de şansınızı deneyebilirsiniz.