Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kleo41

Uzman
Yer
Turkey
Yaklaşık 4 ay önce hazır sistem aldım. İşim gereği aldığım sistemin başına çok oturamadım. Son bir aydır bilgisayarda vakit geçiriyorum ancak bir sorunum var. Bilgisayar rastgele bir zamanda kendine reset atıyor. Reset attıktan sonra mavi ekran almıyordum ancak son üç gündür mavi ekran hatası da alıyorum. Bazen oyun oynarken reset atıyor bazen de internette haber okurken reset atıyor.

RAM ve PSU'dan şüphelendim ve RAM için MemTest86, PSU için OCCT Power testi yaptım. Son üç gündür aldığım mavi ekran hataları ise şunlar: ''SrtTrail.txt ve Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor'' hatası. Bugün yaşadığım senaryo şöyle: Bilgisayarımı açtım araba ilanlarına bakmak için Chrome uygulamasına girdim aradan 5-6dk geçti bilgisayar reset attı. Windows kilit ekranı gelmeden 2 defa daha attı ve ''Windows düzgün yüklenmemiş gibi görünüyor'' hatasını aldım. Ardından bu konuyu yazarken bir daha reset attı, iki defa Windows kilit ekranına gelmeden tekrar resetledi ve mavi ekran gelmeden Windows açıldı. Sorunum bu şekildedir cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sistemimin Özellikleri:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F 3.7GHZ 5.0GHZ 32MB 6C/12T 65W AM5
  • Anakart: Biostar B650MP-E PRO DDR5 6000 AM5 (mATX)
  • Ekran Kartı: Inno3D RTX4070 SUPER Twin x2 12GB 192Bit GDDR6X
  • Bellek: XPG Lancer 16GB (2x8) 5200Mhz CL38 DDR5 AX5U5200C388G-CLABK
  • Depolama M2: Kioxia Exceria 500GB m.2 NVMe 1700/1600 Mb/s LRC10Z500GG8
  • Depolama M2: Kioxia 1TB Exceria G2 Serisi NVMe M.2 SSD (2100MB Okuma / 1700MB Yazma)
  • Kasa/Güç Kaynağı: DF DLX21-MESH Atx Siyah 750W 80+ Bronze 4x140mm ARGB Mid Tower Kasa
  • Cpu Soğutucu: DeepCool AK400 Digital

Anakart BİOS Sürümü: B65BQ806BSS
Ekran Kartı Sürücüsü Sürümü: 560.81
İşletim Sistemi: Windows 11 Home 23H2 22631.4037

1- MemTest86 Sonucu

photo_2024-08-18_12-56-24.webp

2-OCCT Power Test Sonucu

Ekran görüntüsü 2024-08-17 194501.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u onarmayı deneyebilirsin.

1.Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlat.
2.Gelişmiş seçeneklerden bilgisayarı onar.

Ben olsam temiz format atardım.

Onarım başarısız olursa, format USB'si oluşturup onarım seçeneklerinden sistem görüntüsüyle onarmayı seç.

Windows'u onarmayı deneyebilirsin.

1.Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlat.
2.Gelişmiş seçeneklerden bilgisayarı onar.

Ben olsam temiz format atardım.

Onarım başarısız olursa, format USB'si oluşturup onarım seçeneklerinden sistem görüntüsüyle onarmayı seç.
Temiz formatı deneyeceğim ancak formattan önce çözebilirsem daha iyi olacak. Teşekkürler.

Yazılımsal olabilir gibime geldi. Format atmayı denediniz mi? Özel bilgileriniz yoksa bir deneyin. Eğer sorun devam ederse benim tercihim PSU'dan yana olur.
Denemedim temiz formattan sonra olursa aynı sorun PSU'dan şüphelenip göndereceğim. Teşekkürler.

Benim cihazımda da aynı sorun var, Linux indirip normal şekilde çalıştırdığımda bazen daha sistemin açılış kısmında kapanıyordu. Sorunun işlemci olduğunu öğrendim, bu nedenle işlemci frekansını düşürmekten başka çarem kalmadı. Daha az performanslı kullanıyorum şu an. Siz de şansınızı deneyebilirsiniz.

Benim cihazımda da aynı sorun var, Linux indirip normal şekilde çalıştırdığımda bazen daha sistemin açılış kısmında kapanıyordu. Sorunun işlemci olduğunu öğrendim, bu nedenle işlemci frekansını düşürmekten başka çarem kalmadı. Daha az performanslı kullanıyorum şu an. Siz de şansınızı deneyebilirsiniz.
Hocam sanki sizinki de PSU kaynaklı gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
AİDA64 CPU testi yaptığımda uzunca bir süre 5.03GHz hızında çalıştırdım herhangi bir kapanma vs. olmadı. Teşekkürler.

PSU sorunu olduğunu düşünüyorum.
Teşekkür ederim Recep Bey.