Bir annenin "asla esnetmediği" kuralları sizce çok mu katı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan creazy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 454
  • Etiketler Etiketler
    sizce

Saçma kurallarda var güzel kurallarda yani tarafsızlık hakkımı kullanıyorum.

Bu kadar disiplinde iyi değil bana göre. Çocuğun ergenliğine kadar böyle disiplinle devam ettirirse sıkıntı yaşar ergenliğinde

2,3 ve 9.maddeler harici iyi. 1.kural esnetilebilir.

Lütfen buharlaşsın ya. Bu neymiş böyle.
Birkaç tane yorum gördüm sayfasında. Saygılı ve güzel yorumlardı, ama kadın silmiş yorumları. İşine gelmeyen yorumları siliyor, işine gelen yorumları sabitliyor. Bir de kadının yorumlardaki üslubunu doğru bulmadım. Kendini haklı çıkarmak için salak saçma konuşmuş.

Son düzenleyen: Moderatör:
2,3 ve 9.maddeler harici iyi. 1.kural esnetilebilir.

1.kural koymuş okey. Ama o kişinin profiline baktığım zaman, belli ki 7/24 elinde telefon düşmüyor muhtelemen. İlk önce çocuğuna kendisi örnek olması gerekmez mi? Sen çocuğuna sınır koyuyorsun yasaklıyorsun da ama senin elinden telefon düşmüyorsa, ne anlamı kaldı?

O anne çocuğu bir ergenliğe girsin göreceğim onu çocuğu kuralları sürekli çiğneyecek, annesi ile kavga edecek...
Dediğindede haklısın. Çocuğu ekransız ya da 1,1.5 saat ekran süresi ile sınırlandırıyor ama kendisinin 7 saatin altını görmüyor
Bu çocuk ergenliğe girince bana haber verin.

Bence kötü bir yanı yok, kötü etkilerden korumaya çalışıyor. Teknoloji bağımlılığını engelliyor, aile bağlarını güçlendiriyor, sorumluluk bilinci yüklüyor. Ben de bu kuralları kullanabilirim sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Teknoloji bağımlılığını engelliyor
.

sorumluluk bilinci yüklüyor.
Böyle sorumluluk bilinci olacağını düşünmüyorum.

aile bağlarını güçlendiriyor,
Baskıcılık yaparak mı güçlendiriyor? Yani katı otoriterlik.

Odasını toparlaması, dağıttığı yerleri düzeltmesi sorumluluk bilinci kazandırıyor. Çocuk annesinin oynadığını görse bile ona yasak, yani yine de bağımlı olmasını engellemiş oluyor bir yerde.

Baskıcılık yaparak mı güçlendiriyor? Yani katı otoriterlik.

Aile bir arada yemek yiyor bundan güzel ne var? Herkes kendi odasında takılsa hiç aile ortamı olmasa daha mı iyi? Ben şahsen beğendim bu kuralları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…