Lütfen buharlaşsın ya. Bu neymiş böyle.
Detaylar
Kim cevapladı?Rapinoğlukasva
Gelişen
Merhaba, ne düşünüyosunuz bu konu hakkında?
Ve bir tane kız bu kuralları "özellikle erkek çocuk için olması gereken bir eğitim diye düşünüyorum" demiş.
Özeti;
- ekran süre ( 1-1, 5 saat )
- açıklama: çocukların video oyunu, tablet veya televizyon gibi ekranlara bakma süresi günlük olarak 1 ila 1,5 saat ile sınırlandırılmış. Videonun sonunda annenin, süresi dolan çocuğuna "Kaan, süren doldu, kapatır mısın artık?" dediğini duyuyoruz.
- tablette savaş - şiddet içerikli oyunlar oynayamazlar
- açıklama: çocukların tablet veya benzeri cihazlarda savaş oyunu gibi şiddet içeren oyunları oynaması yasak.
- evde haber - Türk dizisi açılmaz her çizgi filmi de izleyemezler
- açıklama: aile evdeyken televizyonda haber bültenleri veya yerli diziler izlenmiyor. Ayrıca, çocukların izleyebileceği çizgi filmler de seçiliyor, her çizgi filmi izlemelerine izin verilmiyor.
- okuldan geldikten 2 saat sonra ödev yapılır akşam saatine bırakılmaz
- açıklama: ödevlerin ne zaman yapılacağı net bir kurala bağlanmış. Çocuklar okuldan eve geldikten 2 saat sonra ödevlerini yapmak zorundalar, bu işi akşama bırakmalarına izin verilmiyor.
- markette her zaman bir tane abur cubur alma hakları var fazlasını isterlerse o bir tane haklarını da alamazlar
- açıklama: çocukların market alışverişinde sadece bir adet abur cubur alma hakkı var. Eğer birden fazlasını almak için ısrar ederlerse, o tek haklarını da kaybediyorlar.
- dışarıdan eve geldiğimizde ilk iş elleri yıkamak eller yıkanmadan evde dolaşamazlar
- açıklama: eve girildiğinde, başka bir şey yapmadan veya evin içinde dolaşmadan önce ilk olarak banyoya gidip elleri yıkamak zorunlu bir kural.
- yemek her zaman ailece yenir
- açıklama: yemekler (muhtemelen akşam yemekleri) bireysel olarak değil, tüm aile üyelerinin bir araya geldiği bir sofrada birlikte yeniyor.
- herkes odasını kendi temizler dağıttığını toplamadan uyumaz.
- açıklama: her çocuğun kendi odasının sorumluluğu kendisine ait. Odayı temiz tutmak ve eğer dağıttıkları bir şey varsa, uyumadan önce mutlaka toplamak zorundalar.
- uyku saati 21:00
- açıklama: çocukların yatağa girme ve uyku saati net olarak 21:00 (akşam 9) olarak belirlenmiş.
Saçma kurallarda var güzel kurallarda yani tarafsızlık hakkımı kullanıyorum.
- Makaleler
- 6
Bu kadar disiplinde iyi değil bana göre. Çocuğun ergenliğine kadar böyle disiplinle devam ettirirse sıkıntı yaşar ergenliğinde
creazy
Başarılı
Birkaç tane yorum gördüm sayfasında. Saygılı ve güzel yorumlardı, ama kadın silmiş yorumları. İşine gelmeyen yorumları siliyor, işine gelen yorumları sabitliyor. Bir de kadının yorumlardaki üslubunu doğru bulmadım. Kendini haklı çıkarmak için salak saçma konuşmuş.
Son düzenleyen: Moderatör:
creazy
Başarılı
2,3 ve 9.maddeler harici iyi. 1.kural esnetilebilir.
1.kural koymuş okey. Ama o kişinin profiline baktığım zaman, belli ki 7/24 elinde telefon düşmüyor muhtelemen. İlk önce çocuğuna kendisi örnek olması gerekmez mi? Sen çocuğuna sınır koyuyorsun yasaklıyorsun da ama senin elinden telefon düşmüyorsa, ne anlamı kaldı?
- Makaleler
- 6
1.kural koymuş okey. Ama o kişinin profiline baktığım zaman, belli ki 7/24 elinde telefon düşmüyor muhtelemen. İlk önce çocuğuna kendisi örnek olması gerekmez mi? Sen çocuğuna sınır koyuyorsun yasaklıyorsun da ama senin elinden telefon düşmüyorsa, ne anlamı kaldı?
O anne çocuğu bir ergenliğe girsin göreceğim onu
Dediğindede haklısın. Çocuğu ekransız ya da 1,1.5 saat ekran süresi ile sınırlandırıyor ama kendisinin 7 saatin altını görmüyor
Bu çocuk ergenliğe girince bana haber verin.
creazy
Başarılı
.1.kural koymuş okey. Ama o kişinin profiline baktığım zaman, belli ki 7/24 elinde telefon düşmüyor muhtelemen. İlk önce çocuğuna kendisi örnek olması gerekmez mi? Sen çocuğuna sınır koyuyorsun yasaklıyorsun da ama senin elinden telefon düşmüyorsa, ne anlamı kaldı?
Böyle sorumluluk bilinci olacağını düşünmüyorum.
Baskıcılık yaparak mı güçlendiriyor? Yani katı otoriterlik.
Odasını toparlaması, dağıttığı yerleri düzeltmesi sorumluluk bilinci kazandırıyor. Çocuk annesinin oynadığını görse bile ona yasak, yani yine de bağımlı olmasını engellemiş oluyor bir yerde.
Böyle sorumluluk bilinci olacağını düşünmüyorum.
Baskıcılık yaparak mı güçlendiriyor? Yani katı otoriterlik.
Aile bir arada yemek yiyor bundan güzel ne var? Herkes kendi odasında takılsa hiç aile ortamı olmasa daha mı iyi? Ben şahsen beğendim bu kuralları.
Yeni konular
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-
-