Ani duygusal değişimler, sosyal yaşamdan uzaklaşma, uyumama isteği uyuduğunda ise uyanmama isteği, yaptığı işlerde veya okul hayatında konsantrasyon bozukluğu, sürekli unutkanlık, kişisel bakım ihlali çok sık görülen unsurlar.

Fazla öz güven olması ego olması. Ani anlık sinir ve küfüre yatkınlık. Kıskançlık, öfke, dedikodu yapmak. Özellikle dedikoducuların çoğu kendine yetersiz ruh hastası tipler oluyorlar. Ben en iyi yere geleyim en iyi şeyleri alayım en iyi işim olsun karşısı batsın fakir kalsın söveyim diyenler. Genelde akrabalar bu şekilde. Böyle görürseniz uzak durun hatta iletişimi kesin.

Konuyu dağıtmak akışını bozmak gibi olmasın bu sayılanların birçoğu bende var ama Psikolojimin bozuk olduğunu düşünmüyorum belki basit neden belki bi travma belki alışkanlıktır bende. Bilemem fakat şimdi bunu düşününce kara kara oldum.

Örnek verecek olursam. Torpille işi var malum kişinin sağlam da para kaldırıyor. Dünyanın parası ile paralı üniversite bitiriyor. Bir ton da kaynağı var tanıdık olarak. Maddi durumları da iyi. Bende alınteri çaba emek vermişim öyle girmişim. Aylardır da aramaz bende konuşmam hayatları ayrıdır. Ayda yılda bir hatta yılda desek daha doğru olur. İşten çıkmışım sonraki gün arar iş nasıl gidiyor der. Arabası çok pahalıdır onun havasını atıp alay eder. İşte böyle tipler. Bomboş dümdüz adamlar gelişmemiş tipler öyle zor durumda olanlarla avunup alay ederler.