seeraddar

Yetkin
Arkadaşlar ben bir kedi sahiplenmek istiyorum, kedileri çok seviyorum. Büyüj değil yavru da değil, orta kumuna lavabodunu yapabilecek kadar büyük olsa yeter. Eğer kumuna yapmazsa annem çıldırır en azından o da kediye alışana kadar idare etmem lazım.

Arkadaşlar ben bir kedi sahiplenmek istiyorum, kedileri çok seviyorum. Büyüj değil yavru da değil, orta kumuna lavabodunu yapabilecek kadar büyük olsa yeter. Eğer kumuna yapmazsa annem çıldırır en azından o da kediye alışana kadar idare etmem lazım.
Kumunu temiz tutarsanız başka yere yapmaz. ( Erkek kedi hariç, kızgınlıkta koku bırakır etrafa. )
Hayvan bakmak büyük sorumluluk ister. Maliyetini düşünüyorsan girme bu işe hiç beklemediğin bi'anda bi hastalık çıkar aldığın mama özel mama olur fiyatı 3 katına çıkar.
Aşıları vesaire zaten yeterince maliyetli.

Belki aylık 10 bin, belki aylık 5 bin, belki de aylık 20 bin gider. Bu tamamen kedinin sağlığına bağlı bi'durumdur.

Ya ne saçma sapan konuşuyorsun. Sonuç olarak bu hayvanın parasını cebimden ödemeyeceğim, ödeyecek kişi de zaten evde hayvan istemiyor. Tabii ki maliyeti öğrenmem lazımki ikna edebileyim.
Hayvan istemeyen birine nasıl masrafları dikte etmeyi düşünüyorsunuz? Şayet ki ucuz olsun. İzin verecek mi?

Hayvan istemeyen birine nasıl masrafları dikte etmeyi düşünüyorsunuz? Şayet ki ucuz olsun. İzin verecek mi?

Masrafları öğrenmemin tek sebebi ikna etmek değil. Kedinin maliyetini ailem karşılayabilir mi, buna da bakıyorum. Arkadaş aylık 20 de olur 5 de olur diyor. 20 bin olsa karşılayamayız zaten. Sonuç olarak bir hayvan sahipleneceğim, sahiplenmeden önce bu hayvana ne kadar bütçe ayıracağımı bilmem lazım değil mi? Merak etmeyin sahiplenip sıkılınca sokağa atacak insanlar değiliz. Sadece annem istemiyor, o da sevmediğinden değil her yere tüy döker diye. Alınca elbet o da sevecektir.

İki kedi besliyorum. Size ayda 1 paket kum gider. kaliteli marka mama tercih ederseniz aylık 3-4 bin tl masrafı olur. Aşıları unutmamak lazım. Malt, vitamin, oyuncaktı falan derken arada ufak masrafları da unutmamak lazım. Hastalanırsa ekstra masraf olacak. Ama sizinle birlikte sarılıp uyuyorsa hiçbiri gözünüze gelmiyor.

Aylık 20 bin uçuk derece saçma. Eğer kısırlaştırmayacaksan madem dişi kedi al en azından evin sağına soluna işemez. Kısırlaştıracaksanız erkek daha az masraflı olur. Aylık maması kullandığın markaya göre değişir. Kumu da ama aylık ortalama 2000-3000 arası diyebiliriz. Buna düzenli aşı ve parazit ilacını da katarsak.

Biraz masraflı, ben kısaca bahsedeyim.Hayvanın tüketebileceği kabul edilebilir 10kg kuru (Proplan) mama en ucuz 3000 lira. 3 ayda bir iç ve dış parazitlerini yaptırman lazım, şuan +-900 lira civarında olması lazım. Yılda bir kuduz ve karma aşısı olacak. Hayvanı yavru alacak olursanız tahminimce 5. aydan sonra kızgınlık dönemi başlar. Bu şekilde evde tutmanız onun içinde sağlıklı olmaz. Kısırlaştırmanız gerekir. Cerrahi müdahale gerektiriyor ve yine bir miktar masrafı olacak. Kumu, ufak tefek bakımları vs. bunları da unutmayın.