Biz insanlar nasıl kaliteli veya ucuz yaşayabiliyorsak onlarda aynı şekilde. Güzel mamalar ile beslenmeli, ucuz olanlar zehir nihayetine hasta ediyor. Düzgün bir veteriner bulunmalı sadece ona gidilmeli ki günümüzde %90'ı üçkağıtçı. 100 liralık şeye 1k demeyi bırak paranızı almak için olmayan tedaviyi bile uyguluyorlar.

Royal Canin mama tercih edin. 4 kilosu 1500-1800 civarlarında amazonda, sadece amazondan prime olanları alın çok sahte ürün var piyasada. 2 ay yetecektir diye düşünüyorum 1 kedi olacağı için kaliteli olsun masraftan kaçmanın bir anlamı yok uzun vadede size hastalık olarak geri döner yoksa. Zaten farkınıda görürsünüz tüyleri bile farkettiriyor doğru kaliteli beslenen kedilerde.

Tek bir kedi için aylık max 3-5k yeterde artar, kısırlaştırma 3-5 civarıydı en son kız da olsa erkekte olsa 1 yaşını doldurduğunda yapılmalı hem sağlık hemde huzur açısından her iki cinsiyetide çok rahatsız ediyor bu durum. 1 yaşına kadar olan aşıları bi tık masraflı olabilir sonrasında yanlış hatırlamıyosam yılda 1 kere karma aşısı oluyor sanırım oda 1k falan.

Hocam 2 kedi sahibiyim. Bakımları aşıları mamaları falan toplam 20000-30000 civarı tutuyor diye biliyorum.(yılda) 12kglik royal canın marka mama kullanıyoruz. Veteriner maması olduğu için en üst düzey diye biliyorum.

Etikete takılmayın.😀

Dosya Ekleri

• IMG_8236.webp
    IMG_8236.webp
    169,4 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_8211.webp
    IMG_8211.webp
    203,3 KB · Görüntüleme: 43
Hocam 2 kedi sahibiyim. Bakımları aşıları mamaları falan toplam 20000-30000 civarı tutuyor diye biliyorum.(yılda) 12kglik royal canın marka mama kullanıyoruz. Veteriner maması olduğu için en üst düzey diye biliyorum.

Etikete takılmayın.😀
Ne çin malı mı?🤨çok tatlı bu arada.

Biz insanlar nasıl kaliteli veya ucuz yaşayabiliyorsak onlarda aynı şekilde. Güzel mamalar ile beslenmeli, ucuz olanlar zehir nihayetine hasta ediyor. Düzgün bir veteriner bulunmalı sadece ona gidilmeli ki günümüzde %90'ı üçkağıtçı. 100 liralık şeye 1K demeyi bırak paranızı almak için olmayan tedaviyi bile uyguluyorlar.

Royal Canin mama tercih edin. 4 kilosu 1500-1800 civarlarında Amazon'da, sadece Amazon'dan Prime olanları alın çok sahte ürün var piyasada. 2 ay yetecektir diye düşünüyorum 1 kedi olacağı için kaliteli olsun masraftan kaçmanın bir anlamı yok uzun vadede size hastalık olarak geri döner yoksa. Zaten farkınıda görürsünüz tüyleri bile fark ettiriyor doğru kaliteli beslenen kedilerde.

Tek bir kedi için aylık Max 3-5k yeterde artar, kısırlaştırma 3-5 civarıydı en son kız da olsa erkekte olsa 1 yaşını doldurduğunda yapılmalı hem sağlık hem de huzur açısından her iki cinsiyetide çok rahatsız ediyor bu durum. 1 yaşına kadar olan aşıları bir tık masraflı olabilir sonrasında yanlış hatırlamıyorsam yılda 1 kere karma aşısı oluyor sanırım oda 1K falan.

Hocam veteriner ve orijinal satıcı dışında satılmıyor zaten. Ama kedilerin tüylerini o kadar iyi etkiliyor ki. Veterinerede danışmak lazım hangisinden alınması gerektiğini.

Olur da bir rahatsızlık yaşarsa, veteriner masrafları çok fazla belirteyim. Benim kedim kolit olmuştu, ilaçlar, özel mamalar, sürekli ishal olması ve tuvaletini kullanmaması. Baya masraflı ve zor bir dönem geçirmiştim, benim için sıkıntı değil ama siz maliyet sorduğunuz için söylüyorum. Sonrası kedim maalesef öldü. 13 yaşındaydı.

Arkadaşlar ben bir kedi sahiplenmek istiyorum, kedileri çok seviyorum. Büyüj değil yavru da değil, orta kumuna lavabodunu yapabilecek kadar büyük olsa yeter. Eğer kumuna yapmazsa annem çıldırır en azından o da kediye alışana kadar idare etmem lazım.
Scootish Fold besliyorum. Haftalık kuru, yaş ve ödül maması için 400 TL yani aylık ortalama 1600 TL harcıyorum. Kumudur ıvırıdır zıvırıdır bunlarla 2000'ini geçiyordur. 6 ayda bir aşısı var, tırnak kesimi ve tüy bakımı var. Bunlarla birlikte yıllık 25,000 TL'yi geçiyordur.