Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

Andrea Kimi Antonelli 52

Başarılı
Yer
Mercedes-AMG F1 Garajı
Bilet açmak yerine başlığın yanında "konumu kilitlemek istiyorum" ya da "konuyu kilitlemek için istek gönder" tarzı bir buton olsa ona basınca açıklamasını yazsak ve direk moderatörlere gitse onlar da uygun görürlerse kilitleseler nasıl olur sizce?

Artı -13 Eksi
Kendi fikrimi belirteyim.

Aynı sorunu yaşayacak ve arama motorları ile konuya ulaşacak kişiler, sonucu sormak isteyebilir veya bir bilgi hakkında daha deneyimli kullanıcılar konuya ziyaret ettiği zaman ek ve yararlı bilgiler verebilir.

Konu kilitleri, bu durumu olumsuz etkiler. Bu yüzden konuların kilitlenmesini "sahibinin isteği ile de olsa" mantıklı bulmuyorum, forum kültürüne de biraz aykırı olduğunu düşünüyorum.

Birincisi, konuları kendi inisiyatifinizle kilitlemenize gerek yok. İkincisi, gerçekten kilitlenmesi gerekiyorsa rapor edebilirsiniz; Moderasyon Ekibi gerekli görürse kilitler. Ayrıca rapor edilmemiş olsa bile, Moderasyon Ekibi fark ettiğinde zaten kilitlemektedir. Raporla çözülebilecek küçük durumlar için ayrıca özellik ekleyip gereksiz bir kalabalık oluşturmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Konuda herhangi bir mesajı raporlaman yetiyor zaten. Bir kaç dakika içerisinde hallediyorlar, ek bir şeyler yapmak gereksiz olur.

Ben bi' açtığım konuyu silmelerini istedim ancak silmediler. Herkes konusunu silmeye kalkarlarsa Sosyal diye bir şey kalmaz. Böyle mantıklı. En azından pişman olacağın konuyu açma.

Türk forumlarındaki konu kilitleme takıntısı hala daha en anlayamadığım şey. Birisi, bir konu çözüme kavuşunca kilitlenmelidir diye herkesin kafasına kazımış. Kilitlenmesi için hiçbir sebep yok ama, dursun işte öyle neden batıyor?

Çoğu konunun kilitlenmesi için bir sebep yok. İnsanlarla muhatap olmak istemiyorsanız konu açmayın. İlla soru soracaksanız kullanıcılar için yeterince anonim olabiliyorsunuz. İnternette milyonlarca örneği olan rastgele birinin sorduğu rastgele bir soru olursunuz.

Arama motorları ile konulara ulaşan kişilerin konudaki bilgiler ile sorunları çözülmediğinde yeni konu açmaları daha iyi.

Durumlarının birebir aynı olması çok düşük bir ihtimal. Yeni konu kısmında çıkmıyor.

Ek bilgi verenler için güzel ama o da yeterince öne çıkmadığı için boş kalıyor. Asıl konudaki ufak hataları düzelttiğim veya yeterince açık olmayan yerleri açmaya çalıştığım bir sürü mesajım vardır. Çoğu konu yeterince güncelken gönderilmesine rağmen adam akıllı rağbet görmüyor. İnsanlar çözüm konularında ilk mesajı okuyup gidiyor. Çözülmüş soru konularında da soru ve çözüm mesajını okuyup gidiyor. Ben de çoğu zaman öyle yapıyorum.