Matematik, fizi, kimya için 345.edebiyat için Bilgi Sarmal'ı. Paragraf için de apotemi. Şu anlık kaynaklarım bunlar. Okul başlayınca biyolojiye de bakacağım.
345 zaten orta seviyenin üzerinde bir kaynak, anlamanıza rağmen zorlanmanız çok normal henüz konulara yeni çalıştığınız için. Örneğin matematikte henüz konuyu yeni öğrendiyseniz Acil'i tercih etmeniz daha doğru olur pekiştirmek için. Fizik ve kimya için de aynı şekilde konuyu pekiştirmeniz için daha düşük seviyedeki kaynakları kullanmanız daha doğru olur. Edebiyat hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım ancak eğer paragrafta Apotemi sizi zorluyorsa Orijinal'in orta-zor seviyedeki bir kitabını veya Limit'i tercih edebilirsiniz. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, eğer aklınıza takılan başka bir şey varsa sorabilirsiniz.

345 zaten orta seviyenin üzerinde bir kaynak, anlamanıza rağmen zorlanmanız çok normal henüz konulara yeni çalıştığınız için. Örneğin matematikte henüz konuyu yeni öğrendiyseniz Acil'i tercih etmeniz daha doğru olur pekiştirmek için. Fizik ve kimya için de aynı şekilde konuyu pekiştirmeniz için daha düşük seviyedeki kaynakları kullanmanız daha doğru olur. Edebiyat hakkında bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım ancak eğer paragrafta apotemi sizi zorluyorsa Orijinal'in orta-zor seviyedeki bir kitabını veya Limit'i tercih edebilirsiniz. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, eğer aklınıza takılan başka bir şey varsa sorabilirsiniz.

O kadar da sıfırdan başlamak istemedim. Yani kaldırabileceğimi düşünüyor(dum)um.

O kadar da sıfırdan başlamak istemedim. Yani kaldırabileceğimi düşünüyor(dum)um.
Yani aslında matematik için de Bilgi Sarmal ve Orijinal kullanmanız mantıklı olur bu durumda. İkisi de eşit seviyede kitaplar zaten. 2025-26 Bilgi Sarmal TYT Matematik Soru Bankası'ndaki testler gayet güzel ve kademe kademe ilerliyor. Benim tüm dersler açısından en çok faydalandığım kaynaktı kendisi. Biyoloji için de yine Bilgi Sarmal iyi olur ancak Biyotik'i ve Palme'yi de öneririm. Bu arada eğer daha önce dil bilgisi kitabı kullanmadıysanız Bilgi Sarmal ağır gelebilir, bu sorunu ben yaşadım. İlk olarak Limit ile başlamak daha doğru olur.

Yani aslında matematik için de Bilgi Sarmal ve Orijinal kullanmanız mantıklı olur bu durumda. İkisi de eşit seviyede kitaplar zaten. 2025-26 Bilgi Sarmal TYT Matematik Soru Bankası'ndaki testler gayet güzel ve kademe kademe ilerliyor. Benim tüm dersler açısından en çok faydalandığım kaynaktı kendisi. Biyoloji için de yine Bilgi Sarmal iyi olur ancak Biyotik'i ve Palme'yi de öneririm. Bu arada eğer daha önce dil bilgisi kitabı kullanmadıysanız Bilgi Sarmal ağır gelebilir, bu sorunu ben yaşadım. İlk olarak Limit ile başlamak daha doğru olur.
Teşekkür ederim hocam.Önerilerinizi dikkate alacağım.

Şu an TYT için hazırlanıyorum, ağırlıklı olarak edebiyat ve matematik. Bu iki dersten bazı anlamadığım konular oluyor. Yani anlıyorum ama hâlâ eksikliklerim oluyor. Bazı soruları çözememe vs. daha iyi olmak için 1-2 gün yerine 2-4 gün vermek mantıklı olur mu? Yoksa vakit kaybı mı? @Testo Unit hocam sizin fikriniz nedir acaba?

Matematik ve dilbilgisinde olabilir ancak edebiyat ne alaka anlamadım? Sana tavsiyem ana ders + TYT fen şeklinde gün gün ilerlemen. Örnek vermek gerekirse bugün TYT matematik ve TYT biyoloji yarın TYT geometri TYT kimya sonraki gün dil bilgisi + paragraf ve TYT fizik gibi.

Matematik ve dilbilgisinde olabilir ancak edebiyat ne alaka anlamadım? Sana tavsiyem ana ders + TYT fen şeklinde gün gün ilerlemen. Örnek vermek gerekirse bugün TYT matematik ve TYT biyoloji yarın TYT geometri TYT kimya sonraki gün dil bilgisi + paragraf ve TYT fizik gibi.

Kusuruma akmayın hocam. Biraz geç cevap verdim. Bu arada edebiyat derken demek istediğim dil bilgisi. Onun için de kusuruma bakmayın. Öneriniz için de teşekkür ederim. Bu arada hocam geometri için önce matematik temelimi atmam gerekmez mi? 9 ve 10'u hiç dinlemedim de.

Son düzenleme: