Sekiro

Yetkin
Eğer oyun sırtını mod yapımcılarına bağlıyorsa o oyun muhtemelen kötüdür. Ben gerçekten bir zamanlar Steam atölye mantığını destekliyordum fakat geliştiriciler ofiste kahve içmekten fırsat bulamayıp oyuna eklemedikleri içerikleri zaten modçular ekler kafasına girmeye başladılar. Eskiden modlar sadece eğlence içerikleri olurdu, şimdi oyunların dağılan parçalarını toplamaya çalışıyorlar.

Örneğin GTA Trilogy, kaliteli texture için bile mod indirmeniz gerek, Mount and Blade oyunları, modsuz oynarsanız 2 saat sonra kendini tekrar eden bir oynanış söz konusu, tüm Paradox oyunları, bildiğiniz oyunları nereden tutsanız dökülüyor ve topluluk oyunları kurtarmaya çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
En son çıkan GTA oynu 2014 yapımı, öncekiler için ek doku dosyası indirmen falan normal bence. Genel olarak haklısın bence de. Ben de yeni neredeyse hiç bi oyun oynamıyorum istek gelmiyor. Önceden merak ederdim şu oyun nasılmış diye bakardım.

Eğer oyun sırtını mod yapımcılarına bağlıyorsa o oyun muhtemelen kötüdür. Ben gerçekten bir zamanlar Steam atölye mantığını destekliyordum fakat geliştiriciler ofiste kahve içmekten fırsat bulamayıp oyuna eklemedikleri içerikleri zaten modçular ekler kafasına girmeye başladılar. Eskiden modlar sadece eğlence içerikleri olurdu, şimdi oyunların dağılan parçalarını toplamaya çalışıyorlar.

Örneğin GTA Trilogy, kaliteli texture için bile mod indirmeniz gerek, Mount and Blade oyunları, modsuz oynarsanız 2 saat sonra kendini tekrar eden bir oynanış söz konusu, tüm Paradox oyunları, bildiğiniz oyunları nereden tutsanız dökülüyor ve topluluk oyunları kurtarmaya çalışıyor.

Oyun sektöründe çok büyük denetim eksikliği var, hatta bununla ilgili kurumlar gelmeli ve oyunlar çıkmadan önce onay almadan çıkartılmamalı, oyunculardan önsipariş parası alıp yarım yamalak oyun çıkartıyorlar.

Marketten peynir alıyorsun ama paketi açılmış ve yarısı eksik napardık?

Triology zaten rezaletti, Mount Blade Warband'a kötü deme taş olursun o oyunun 15 yıllık bir oyun olduğunu fark edince nasıl devasa bir genre oluşturduğunu fark edersiniz. Bannerlord ise tam dediğiniz gibi bir rezalet. Paradox oyunlarında ise hiç mod kullanma ihtiyacı duymadım. Sadece CK3'de kozmetik modlar eklemiştim.

Bunun dışında gerçekten mod ile yürüyen oyunlar deyince aklıma Rimworld ve Project Zomboid geliyor. Bu iki oyunda vanilla olarak 200-250 saat hayvanlar gibi eğlenerek oynadığım devamında ise modlarla yine yüzlerce saat oynayabileceğim zevki veren oyunlar.

Tabi ki bunun yanında Bethesda'nın yaptığı tarzda ham bir oyun sunup sonra modlarla düzeltirsiniz hacım mantığını kesinlikle savunmuyorum ama bir oyun sırf mod dostu diye kötü oyun olduğunu düşünmek bence çok yanlış bir bakış açısı.

Warband'e kötü denildi inanılmaz ben buna inanamıyorum.
Bir oyunun kötü olduğunun en güzel yanı deneyerek öğrenmektir. Zaman gecirerek anlayabilirsiniz sadece.
Warband için ayrılan bütçe ne kadardır acaba? İnsanların modlamasina izin verilmiş ve istediğin döneme uyarlanabilen topluluk ve dönemleri ele alabiliyorsun bir elin nesi var iki elin sesi var demişler. Warband'i warband yapan modlanabilir olmasıdır tabii ki.

Karakterlerinden, hikaye anlatımından ve oynanışından bir oyunun kaliteli olup olmadığı anlaşılır. Oyunlarına değer veren firmalar evrenlerini ilmek ilmek işleyip anlatıcıyı yormadan mükemmel şekilde anlatır, geri kalan çoğunlukla para tuzağı, birbirinin aynısı görevleri yaparak skin düşürdüğümüz dandik lootboxlara dönüyor.

İyi vakit geçirmeye yaramayan her oyun görece kötüdür. Kimi oynanıştan kaybeder, kimi ciddiyetinden, kimi laubali havasından, kimi teknik açıdan, kimi senaryodan...

Bence oyuncular istediği gibi oyunu oynayabiliyor. Hikayeyi kendisi yaratıyor. Bende size ters olarak modlayabildiğimiz oyunlari seviyorum. Mount and blade kadar sevdiğim seri yok diyebilirim. Gta da aşağı kalmaz elbet ama oyuncuya özgür dünya yaratmak çok müthiş bir his.

sadece warband değil bannerlord'a da kötü dediğimi eklemek isterim.
Warband'e kötü denildi inanılmaz ben buna inanamıyorum.
Bir oyunun kötü olduğunun en güzel yanı deneyerek öğrenmektir. Zaman gecirerek anlayabilirsiniz sadece.
Warband için ayrılan bütçe ne kadardır acaba? İnsanların modlamasina izin verilmiş ve istediğin döneme uyarlanabilen topluluk ve dönemleri ele alabiliyorsun bir elin nesi var iki elin sesi var demişler. Warband'i warband yapan modlanabilir olmasıdır tabii ki.

Triology zaten rezaletti, Mount Blade Warband'a kötü deme taş olursun o oyunun 15 yıllık bir oyun olduğunu fark edince nasıl devasa bir genre oluşturduğunu fark edersiniz. Bannerlord ise tam dediğiniz gibi bir rezalet. Paradox oyunlarında ise hiç mod kullanma ihtiyacı duymadım. Sadece CK3'te kozmetik modlar eklemiştim.

Bunun dışında gerçekten mod ile yürüyen oyunlar deyince aklıma RimWorld ve Project Zomboid geliyor. Bu iki oyunda vanilla olarak 200-250 saat hayvanlar gibi eğlenerek oynadığım devamında ise modlarla yine yüzlerce saat oynayabileceğim zevki veren oyunlar.

Tabii ki bunun yanında Bethesda'nın yaptığı tarzda ham bir oyun sunup sonra modlarla düzeltirsiniz hacım mantığını kesinlikle savunmuyorum ama bir oyun sırf mod dostu diye kötü oyun olduğunu düşünmek bence çok yanlış bir bakış açısı.

Onlardan bahsetmeyi unutmuşum, Project Zomboid gerçekten müthiş bir potansiyeli olan oyun, lakin kaç yıldır bir Build 42 bekliyorduk, 10 yıldır da erken erişimde ilginç gerçekten. En sonunda çıktı herhalde ama nasıl çıktı bilmiyorum. Modsuz oynadığınızda oyunda koltuğa oturma animasyonunuz bile olmuyordu.