Bunun yapildigi vakitle bir alakasi yok dostum. Bir ''decade'' boyunca devam eden bir ustunlugu bagislarla gecinen birkac gelistiricinin bir anda kirmasi cok zor. WebRender guncellemesinden beridir Firefox'un GPU hizlandirmasi konusunda pek bir degisiklik yasanmadi. Kaldi ki fark ettiyseniz attigim testler Linux'da, ustune AMD CPU ve GPU ile yapilmis testler. Bundan daha Firefox yanlisi bir test ortami bulmak zor. Firefox'a en iyi sansi verilmesine ragmen testlerde ustunluk gosteremiyor.
Eki Görüntüle 115116
Yine de caniniz sag olsun, ben ''2020 oncesi ezik Firefox'' icermeyen bir test daha atayim. 2021 Nisan'indan kalma bir test, yapan site yine ayni.
Ustune Unity WebGL testinin aksine, Basemark Web sadece GPU hizini da olcmuyor. Bu puanlar direkt gundelik tarayici hiziniza da yansiyacak seyleri temsil ediyor.
En basitinden temiz kurulum sekilde hem Chrome, hem de Firefox kurun. Kurduktan sonra da sirayla iki tarayicida da
WebGL Water testini yapin. Chrome'da cok daha akici bir sonuc alacaginizi fark edeceksiniz.
Konu ''Firefox vs Chrome/Chromium'' degil, bu yuzden konuyu uzatmiyorum. Sadece konu sahibini Brave'de GPU hizlandirmada sorun yasarken, Firefox'a yonlendirmek yanlis, bunu soylemek istedim. Yine de konu sahibi isterse denesin ancak deneme listesinde alt siraya koymali bence.