Hardware acceleration konusunda Firefox'un Chromium'a yaklaşabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım.Hahaha gerçekten buna çok güldüm ya. Chromium hantallığı diye bir şey var...
Detaylar
Kim cevapladı?Zen Browser'i denemenizi oneririm, cok iyi.
Reend 59
Üstün
Hangi eklentileri kullanıyorsunuz hocam? Belki alışmadığınızdan karışık gelmiş olabilir. Bana da Chromium arayüzü çok kötü geliyor mesela.Firefox bazı eklentileri desteklemiyor ayrıca biraz karmaşık değil mi arayüzü?
Beyfendi Kedi
Becerikli
Hardware acceleration konusunda Firefox'un Chromium'a yaklaşabilmesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım.
Firefox yavaş değil hatta chrome ve edge kadar hızlı ama çok RAM yiyor kesinlikle 3 eklenti aktif 2 sekmede 1.8 GB görmüştüm Waterfox ve librewolfda da aynı şekilde ne kadar içi boşaltığı söylensede.
Learnof 59
Üstün
- Makaleler
- 2
Firefox yavaş değil hatta chrome ve edge kadar hızlı ama çok RAM yiyor kesinlikle 3 eklenti aktif 2 sekmede 1.8 GB görmüştüm Waterfox ve librewolfda da aynı şekilde ne kadar içi boşaltığı söylensede.
3 sekme, 4 eklenti. Arkada 2k YouTube videosu açık. Emin misiniz 1.8 GB harcadığına?
Eki Görüntüle 114980
3 sekme, 4 eklenti. Arkada 2k YouTube videosu açık. Emin misiniz 1.8 GB harcadığına?
Brave, 4k 60 FPS video ve 20 eklenti
Firefox, 4k 60 FPS video ve 0 eklenti
Beyfendi Kedi
Becerikli
Eki Görüntüle 114980
3 sekme, 4 eklenti. Arkada 2K YouTube videosu açık. Emin misiniz 1.8 GB harcadığına?
Bu kontrolü 2-3 dakikada 1 yapınız anlık olarak 300-500 MB düşüşler oluyor örneğin 1.8 GB oluyor sonra 1.3 GB düşüyor daha sonra 2 GB'a kadar çıkıyor ancak Chromium tabanlı hiçbir tarayıcıda 1GB ve üstünü görmedim 7-8 sekme açık halde 6 uzantı ile 1GB kullanıyor Max.
Learnof 59
Üstün
- Makaleler
- 2
Uzun süre gözlemledim ve ortalama bu değerleri aldım. Deneyebilirsiniz hocam zor değil. Sizi ikna etmek zorunda da değilim ki? Chromium tabanlı sevdiğim tek tarayıcı Vivaldi. Gerisi hikaye.Bu kontrolü 2-3 dakikada 1 yapınız anlık olarak 300-500 MB düşüşler oluyor örneğin 1.8 GB oluyor sonra 1.3 GB düşüyor daha sonra 2 GB'a kadar çıkıyor ancak Chromium tabanlı hiçbir tarayıcıda 1GB ve üstünü görmedim 7-8 sekme açık halde 6 uzantı ile 1GB kullanıyor Max.
Gerçekler ortadayken fikrin veya ikna olmam bir şey ifade etmiyor. Chromium'a alternatif bir tarayıcı olması çok güzel bir şey ancak daha çok gelişmesi lazım.Uzun süre gözlemledim ve ortalama bu değerleri aldım. Deneyebilirsiniz hocam zor değil. Sizi ikna etmek zorunda da değilim ki? Chromium tabanlı sevdiğim tek tarayıcı Vivaldi. Gerisi hikaye.
Reend 59
Üstün
Brave'in Gömülü reklam engelleyicisi olması cpu kullanımını düşürebilir. Video işlerken gpu kullanımı genelde dalgalıdır. İndirdiğiniz her eklenti kayda değer kaynak tüketimine sebep olmaz.Eki Görüntüle 114991
Brave, 4k 60 FPS video ve 20 eklenti
Eki Görüntüle 114992
Firefox, 4k 60 FPS video ve 0 eklenti![]()