Herkes bir şeye bağımlıdır. Kimi sigaraya kimi alkole kimi de birine. O şey için hayatını değiştirip ona adamak kimisi için iyi olur kimisi için de kötü. Ben de yaşamı ve her şeyi sorguladığım bu depresif ve bitkin zamanda bunu sıklıkla düşünüyorum. Sizce bir kişiye ya da bir şeye bağlı kalarak yaşamak aptallık mı yoksa hayatın bir amacı mı?
Sigara ve alkol neyse, içerisindeki maddelerden dolayı bağımlılık yapıyor ancak birisine körü körüne bağlanmayı aptallık olarak değerlendiriyorum. Zamanında biz bu hatayı yapmadık mı? Elbette yaptık. Özellikle karşılıksız birine bağlanmak ve bir karşılığını almayacağını bile bile o kişiden bir medet ummak, daha büyük bir aptallık bana göre. Bir süre sonra karşı tarafın silahı hâline geliyor ve suistimal ediliyor.
Sigara ve alkol neyse, içerisindeki maddelerden dolayı bağımlılık yapıyor ancak birisine körü körüne bağlanmayı aptallık olarak değerlendiriyorum. Zamanında biz bu hatayı yapmadık mı? Elbette yaptık. Özellikle karşılıksız birine bağlanmak ve bir karşılığını almayacağını bile bile o kişiden bir medet ummak, daha büyük bir aptallık bana göre. Bir süre sonra karşı tarafın silahı hâline geliyor ve suistimal ediliyor.
Katılıyorum. Kimilerini gördüm sırf karşıdaki istedi diye kendini yaralayan, ağlayan hatta intihar ettiren. İnsan insanı sevebilir bu gayet doğal ama hayatını onun üstüne kurup sadece onu düşünmek saçma ve aptalca. Dünyada o kadar güzellik ve deneyimlenecek aktivite varken bir şeye ve ya kişiye bağlanmak çok saçma.
Herkes bir şeye bağımlıdır. Kimi sigaraya kimi alkole kimi de birine. O şey için hayatını değiştirip ona adamak kimisi için iyi olur kimisi için de kötü. Ben de yaşamı ve her şeyi sorguladığım bu depresif ve bitkin zamanda bunu sıklıkla düşünüyorum. Sizce bir kişiye ya da bir şeye bağlı kalarak yaşamak aptallık mı yoksa hayatın bir amacı mı?
Bağlanmak zararlıdır fakat bağlanmayı lehine çevirirse en basitinden para kazanma vb. güzel olur. Mesela oyun bağımlısı birinin hesap kasıp satması. Her bağımlılık zararlıdır ama lehine çevirebilecek bir şey yaparsa nötrleyebilir sağlığını etkilemiyorsa. Sigara vb.
@23783, dünyada yapılabilecek birçok aktivite var. Örneğin kimisine yürüyüş yapmak iyi gelirken kimisine de gezmek iyi gelir. Hatta bazıları için de bilgisayarda vakit geçirmek iyi gelir. Yapılabilecek aktivite çok, yeter ki istemek lazım.