Bir yıldır çalışıyorum. Bireysel emeklilik diye bir şey vardı, maaştan kesiliyordu. BES adı altında arayıp iptal ettirdim onu, o bu muydu acaba?
Aynen hocam o.
Bir yıldır çalışıyorum. Bireysel emeklilik diye bir şey vardı, maaştan kesiliyordu. BES adı altında arayıp iptal ettirdim onu, o bu muydu acaba?
Fonları düzenle ve devam et bence 2 sene gibi bir sürede fena olmayan bir para birikmiş.Bende de 18 yaş altı beş hesabı açılmış 2024 de benim yeni haberim oldu ne yapmamı önerirsiniz.
Fonları düzenle ve devam et bence 2 sene gibi bir sürede fena olmayan bir para birikmiş.
Devlet katkısı ve devlet katkısı getirisi kısmındakileri hiç alamazsınız. Yatırılan tutar getirisi üzerinden %15 vergi ödersiniz ve 5 seneden erken çıktığınız için şirket tarafından ek bir kesinti olabilir. Ek kesinti ne kadar olur hesaplamak için sözleşmeye bir bakmak gerek.
Arkadaşlar, hepsini çekim talebi verdim. e-Devlet üstünden Takasbank yazınca çıkıyor bilgiler, orada otomatik katılım kapsamından gelen paralar. Çekmek doğru mu sizce?
O zaman yapacak bir şey yok hocam yatırımın sırası değil en borcunu kapatmaya bak kolay gelsinİş Bankası taksidi ödeyeceğim parayla zaten 24 bin TL bunu ödedikten sonra 9 taksidim daha kalıyor hocam250 klık kartı patlattım 1 sene önce 1 senedir yapılandırmada.
Var hocam ihtiyaç maalesef 10 taksit var 24 k ödemeli 1 ay kurtalacağım ödemekten.
Hocam fonlar iş bilen insanlar tarafından yönetildiğinde ve düzenli ödemeler yapıldığında uzun vadede yinede mantıksız bir yatırım mı? BES zaten kısa vade düşünülemez, yıllar süren bir eşiğe gelmesi lazım sonrasında da biraz kar topu etkisi oluyor bildiğim kadarıyla.Eski bankacıyım, çek gitsin.
Bireysel emeklilik bizim ülkede sıkıntılı. Devlet zorla sırf para toplamak için alıyor, SGK ve emeklilik maaşı ne zaman çöp olur bireysel emeklilik o zaman düşünülebilir o da finansal okur-yazarlığı olmayanlar için.
Sen zaten para ile ne yapacağını biliyorsan bireysel emeklilik de gereksiz.