Yer
Kaer Morhen
Twitter'dan 2 kişi bana hakaret etti. Şikayet etmek istiyorum ama başıma iş açmak da istemiyorum. UYAP üzerinden Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayetçi olunca karşı tarafa bilgilerim ve adresim gidiyor mu? Hiç hakaret davası açan oldu mu? @Şişman Adam sizde müsaitseniz yardımcı olabilirseniz çok sevinirim hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dava dilekçesinde tarafların bilgisi vardır. Bu bilgiler arasında iletişim adresin de bulunur. Ben topu savcılığa atayım, onlar benim yerime koştursun düşüncesi yanlış.

Bizim bir tanıdık geçen sene Reddit de kendisine laf eden adama bilip bilmeden hırs yapıp savcılıktan şikayetçi oldu, adam gizli tanık gibi kalacağını sanıyordu ama uzlaştırma safhasına geçilince karşı tarafın avukatı UYAP sisteminden dosyayı inceleyip arkadaşın ev adresini şak diye çıkardı. Karşı taraf uzlaşmak için arkadaşın kapısına kadar geldi, internetteki trollerle mahkemede akraba olup kendi elinle ev adresini adamlara tebliğ etmek istemiyorsan dava işini unut, engelle geç kafan rahat olsun.

Bizim bir tanıdık geçen sene Reddit de kendisine laf eden adama bilip bilmeden hırs yapıp savcılıktan şikayetçi oldu, adam gizli tanık gibi kalacağını sanıyordu ama uzlaştırma safhasına geçilince karşı tarafın avukatı UYAP sisteminden dosyayı inceleyip arkadaşın ev adresini şak diye çıkardı. Karşı taraf uzlaşmak için arkadaşın kapısına kadar geldi, internetteki trollerle mahkemede akraba olup kendi elinle ev adresini adamlara tebliğ etmek istemiyorsan dava işini unut, engelle geç kafan rahat olsun.
İnsanların hali belli. Bir küfür için canımdan olasım yok. Haklısınız. Teşekkürler.

Cimere şikayet edecekseniz ve küçük bir ilde yaşıyorsanız o ilde şikayetçinizin ilk ulaşacağı kurum bellidir. Kesin öğrenirler demiyorum ama öğrenemezler de diyemeyiz.

Evet karşı taraf kolayca bu bilgilere ulaşabilir ancak korkmanız gereken bir şey de yok. Eğer hakaret suçunu aşacaksa kendi bilir zaten, daha büyük tazminat öder karşı taraf.

İlk suçlarıysa devlete 9 bin ödeyip kapatacaklar. Ayrıca denilen doğru, adresin oluyor.

Ha ben küfür edene etme taraftarıyım. Her türlü win win. Gelsin şikayet etsin edebiliyorsa. Çok zevkli bir şey aslında. Adam suçunu biliyor bu yüzden seni şikayet de edemiyor. Anasına, babasına küfür etme hakkın doğuyor şikayet edemeyeceği için.

Gidiyor diye biliyorum. Gitmemesi veya gitmesi ama adres kısmında farklı bir şey yazması için yapılacak bir işlem olduğunu hatırlıyorum. Ama tam olarak ne olduğunu anımsayamadım.